Wietze: Mattie is een op geld beluste matennaaier

Mattie Valk gaat alleen verder Qmusic. Dat schrijft zijn voormalige collega Wietze de Jager in een mail die De Telegraaf in handen heeft gekregen. Hierin uit Wietze zijn ongenoegen over het spelletje dat Mattie heeft gespeeld en noemt hem na 7 jaar een matennaaier.

Wietze: Mattie is een op geld beluste matennaaier Donderdag werd bekend dat er een breuk is tussen het succesvolle ochtendduo Mattie & Wietze van Qmusic. In een mail, die Wietze aan Mattie schrijft en gepubliceerd is in De Telegraaf, is te lezen:

Vorig jaar zijn wij benaderd door Talpa radio voor een eventuele overstap naar Sky. Toen Talpa na ons eerste etentje even stil bleef, was jij de ongeduldige die zichzelf meer dan eens afvroeg wanneer Talpa weer contact opnam. Toen dat vervolgens gebeurde, zaten wij dan ook weer snel aan tafel en werden de plannen alsmaar serieuzer en serieuzer. Tegelijk hebben wij ook openheid gegeven aan Qmusic en zijn wij ook met hen in gesprek gegaan.

Radiogeschiedenis?
Uiteindelijk hebben wij, na veel wikken/wegen en nog een keer alles volledig te hebben doorgenomen, besloten om samen het nieuwe avontuur aan te gaan. Ons idee daarbij? We wilden namelijk radiogeschiedenis schrijven. En daarvoor moet je offers brengen, maar krijg je er ook veel energie voor terug. En laten we eerlijk zijn: het ging niet om geld, maar om waardering en toekomstkansen. Want iedere dag alleen voor een inkomen wakker worden, is geen motivatie. Dat was dan ook niet ons uitgangspunt.

Het geld
En dan komt het deel dat ik niet begrijp. Samen besloten we met elkaar verder te gaan, samen trokken we erop uit en samen maakten we keuzes en werkten we aan onze toekomst. Sterker: samen vertelden we Robert en Iwan dat we besloten hadden weg te gaan bij Q. Maar, in plaats van elkaar ‘vast te houden’, nam je het initiatief om – achter mijn rug om – te onderhandelen over een contract voor jou alleen: € 600.000,- per jaar en een Tesla voor de Mattie Valk ochtendshow. Mijn rol zou steeds kleiner worden en uiteindelijk zou ik alleen nog maar files lezen zodat ik vanzelf wel zou vertrekken was het plan van jou en Q.

Mattie & Wietze stoppen
In de uitgelekte mail laat Wietze ook merken dat hij zich genaaid voelt: “Toen ik lekker met vakantie was en ver weg in Portugal zat mij voor te bereiden op een nieuwe radio-toekomst met jou, had je de ‘moed’ om mij per app te laten weten dat je mij liet vallen en toch definitief je eigen contract ging tekenen bij Q. Mattie, met jouw acties heb je niet alleen je ziel aan de duivel verkocht en veel mensen beschadigd, maar jij hebt daarmee ook hoogstpersoonlijk het radioduo Mattie & Wietze om zeep geholpen.

Luisteraars
En hoe denk je dat de luisteraars dit zullen beoordelen? De zielige Mattie die werd bedrogen, blijkt zelf de grootste bedrieger. Een matennaaier voor wie een bankrekening belangrijker is, dan afspraken nakomen en een goede vriendschap.”

Wietze vraagt zich nu af hoe zijn carrière er uitziet. Ook vertelt hij dat hij nog meer kan vertellen over deze soap maar laat het hier bij.

Hij zegt: “Ik zal me wel redden omdat ik wel principes heb en daarbij gesteund wordt door goede mensen. Wat voelt het fijn dat ik altijd eerlijk ben geweest en nu ook niets hoef te verbergen.”

Mattie reageerde vanochtend in zijn programma op de breuk: “Ik heb te snel gehandeld, niet goed nagedacht over de risico’s en of ik het überhaupt wel wilde. Het beangstigde me enorm. Ik heb een enorme puinbende achter me gelaten waar ik veel spijt van heb.” [Radiowereld.NL]