AmsterdamFM verlaat Salto en gaat zelfstandig verder

De publieke lokale omroep AmsterdamFM stopt bij Salto. Het radiostation, dat dit jaar haar dertigjarig jubileum viert, gaat verder als internetstation. De studio is al van de centrale OBA bibliotheek naar het Tropenmuseum verhuisd, waar de cultuurzender verder gaat.

De nieuwe ambitie noopt AmsterdamFM afscheid te nemen van de Publieke Omroep Amsterdam en zelfstandig door te gaan, omdat uitzendingen online meer mogelijkheden bieden de luisteraar te bedienen.

AmsterdamFM was vanwege het open toegangsbeleid van de Publieke Omroep slechts fragmentarisch in de ether te beluisteren. “Ook het bereik liet te wensen over. Daarom heeft het bestuur besloten de mogelijkheden die digitale uitzendingen bieden volledig, en dus beter, te benutten“, zo meldt AmsterdamFM. “Het medialandschap verandert voortdurend en in een kosmopolitische samenleving als die in Amsterdam is het noodzakelijk mee te bewegen,” aldus de voorzitter van AmsterdamFM.

Talent
AmsterdamFM heeft de afgelopen jaren veel talent opgeleverd bij de landelijke media, waaronder Eva Koreman (NPO 3FM), Marieke Elsinga (RTL 4), Wietze de Jager (Radio 538, SBS 6), Lara Rense (NPO Radio 1), Petra Grijzen (BNR Nieuwsradio), Jo van Egmond (Radio 538) en Lieke Veld (Qmusic).

Salto
Salto is onderdeel van de Publieke Omroep Amsterdam. In tegenstelling tot andere lokale omroepen biedt Salto een Open Access platform, wat inhoud dat bij Salto alle Amsterdammers een maker kunnen zijn op één van de vier radiokanalen of twee tv-zenders. Voor het maken van deze programma’s is het mogelijk om een studio of uitzendfaciliteiten te huren bij Salto.

Amsterdam FM vulde een groot deel van de zendtijd op radiokanaal Stads FM, dat in een groot deel van de stad op 106.8 FM te ontvangen is. Als één van de weinige lokale omroepen zendt Salto overigens haar radiokanalen nog steeds in mono uit in de ether en zonder RDS-signaal. [Radiowereld.NL]