Patrick Kicken in gesprek met: Edwin Diergaarde (video)

Op vrijdag 31 augustus 2018 is het precies 44 jaar geleden dat de stekker eruit ging voor Radio Veronica op zee. Een memorabele gebeurtenis bij het beroemdste station uit de geschiedenis van de Nederlandse radio.

Radio.NL praat met 4 radiodeejays uit die 44 jaar. Na Leo van der Goot is het nu de beurt aan Edwin Diergaarde. Hij werkte voor zowel het publieke als commerciële Radio Veronica.

Ook was hij te horen bij Power FM, de TROS op 3FM en Radio 2 en sinds een aantal jaren maakt hij programma’s voor het succesvolle Radio 10. Op het moment dat dit interview opgenomen werd deed hij het tijdvak 10 tot 13uur, sinds kort is hij verhuisd naar het middagblok van 13 tot 16 uur.

Hoe kwam Edwin bij de radio, bij welke stations in Amsterdam en omgeving maakte hij vlieguren, hoe ervaarde hij het moment dat Radio Veronica commercieel ging in de jaren ’90 en wat doet hij zoal om zijn programma voor te bereiden? Een aantal van de vele vragen en onderwerpen die aan bod komen in dit onderhoudende gesprek. [Radiowereld.NL]
Foto: Radio 10 / William Rutten

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email