Giel Beelen en andere radiomakers terug naar basisschool

Giel Beelen, Amber Brantsen, Matijn Nijhuis en andere radiomakers gaan voor één dag terug naar de basisschool. Zij geven radioles aan 114 kinderen van Basisschool ‘De Vijf Hoeven’ in Tilburg. Deze school organiseert dit jaar voor de tweede keer een radiodag voor kinderen in de groepen 5 t/m 8 en de taalschoolklas.

Giel Beelen en andere radiomakers terug naar basisschool Radiomakers van diverse radiozenders slaan de handen ineen om de kinderen vrijwillig en educatief te helpen.

Samen met studenten van de KRO-NCRV Radioschool, de NPO Campus, Hogeschool voor Journalistiek en de Fontys Hogeschool Kind en Educatie leren zij kinderen in workshops hoe je een radiomaker wordt.

Bekende radiomakers
Een radiodag in deze omvang is uniek in Nederland en wordt mogelijk gemaakt door de massale vrijwillige inzet van bekende radioliefhebbers die educatie een warm hart toedragen. Amber Brantsen en Matijn Nijhuis bijvoorbeeld, beiden nieuwslezer bij de NOS, maken met kinderen nieuwsberichten en leren hen als een echte nieuwslezer voor te lezen.

Giel Beelen (Radio Veronica) en Astrid de Jong (Omroep Max, NPO Radio 1) leren kinderen presenteren en een radioprogramma van A tot Z voor te bereiden in Prepr, een online programma voor radiomakers. Bert Kranenbarg (KRO-NCRV, NPO Radio 5) laat kinderen een eigen radiostation bedenken en bij Koen Wijn, Rianne Stip, Timo Kamst en Olivier Bakker maken kinderen reportages.

Het initiatief komt van Tjeerd van den Elsen, Leraar van het Jaar 2017 in het primair onderwijs. “Het is fantastisch om te zien dat zo veel radioprofessionals betrokken zijn bij educatie en de passie voor radio willen delen met kinderen en studenten. Zij zetten zich belangeloos in en dragen écht een waardevol steentje bij, geweldig!

Wie doen er mee? Deze radiomakers zijn er 13 september bij: Giel Beelen (Radio Veronica), Bert Kranenbarg (KRO-NCRV, NPO Radio 5), Astrid de Jong (Omroep Max NPO Radio 1), Amber Brantsen (NOS Journaal), Matijn Nijhuis (NOS, NPO Radio 2), Koen Wijn (Omroep Brabant), Rianne Stip (AVRO-TROS, NPO Radio 1), Timo Kamst (Coördinator NPO Campus met Olivier Bakker), KRO-NCRV Radioschool (Veerle Bos, Kyra Haerkens, Jelmer Witteveen, Noémi Lemoine) en Lidi Toepoel (Kek Films). Het resultaat is aan het einde van de dag te horen op Devijfhoeven.nl. [Radiowereld.NL]
Foto: Tjeerd van den Elsen/De Vijf Hoeven