Talpa Network sluit 2018 positief af

Het afgelopen jaar bereikten de vier radiozenders van Talpa Network wekelijks 7,0 miljoen luisteraars. Het gezamenlijke marktaandeel van Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica groeit door naar 40,8% (doelgroep 20-49 jaar, MAT nov’ 18). Dit blijkt uit de luistercijfers door NLO/GfK. Het digitale bereik is gestegen met 12,2% naar 4,1 miljoen unieke streamluisteraars (Triton Digital, nov’ 17-nov’ 18).

Menno Koningsberger – Algemeen Directeur Radio – Talpa Network: ‘We kijken tevreden terug op 2018. Naast de doorontwikkeling van onze radioprogrammering zullen we het komende jaar fors inzetten op online radio en muziekstreaming.”

538 scoort in 20-49 jaar
Radio 538 is het afgelopen jaar weer de best beluisterde radiozender van Nederland in 20-49 jaar. ‘Evers Staat Op’ stopt op 21 december letterlijk op zijn hoogtepunt, de show scoort ‘gemiddeld’ over het hele jaar het allerhoogste aandeel sinds de start op 538 in 2000. ‘De 538 Ochtendshow met Frank Dane’ staat startklaar om 2019 af te trappen. 538 hoopt met Frank Dane de nummer 1-positie in 20-49 jaar uiteraard te vast te houden

Radio 10 groeit met 34%
Radio 10 is de snelst groeiende zender van Nederland. In één jaar tijd groeide het totale bereik naar 2,1 miljoen luisteraars en het marktaandeel in de doelgroep 30-59 jaar steeg met 34% naar 10,6%. ‘Ekdom in de Morgen’ met Gerard Ekdom startte in september en is in korte tijd uitgegroeid tot de nummer drie ochtendshow van Nederland. ‘Somertijd’ is het best beluisterde middagprogramma onder mannen 30-59 jaar.

Sky Radio non-stop populair
Non-stop muziek blijft ook populair. Sky Radio heeft 3,1 miljoen luisteraars per week en bereikt wekelijks de meeste vrouwen. Dit zijn er 1,9 miljoen. In de doelgroep vrouwen 20-49 jaar scoort Sky Radio een top drie positie met 13,2% marktaandeel.

Radio Veronica stoomt zich klaar voor 2019
Radio Veronica, één van de oudste zenders van ons land, voert een aantal vernieuwingen door in de programmering om het dalende marktaandeel weer iets te laten stijgen. De muzikale invulling is de afgelopen maanden weer onder handen genomen. In januari start de nieuwe middagshow ‘Veronica Inside’ met Wilfred Genee en voormalig ‘Evers Staat Op’ sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten