Radio Royaal vervangt Decibel in Noord- en Zuid-Holland

Nederland heeft er vanaf 1 februari een nieuw radiostation bij in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Radio Royaal vervangt daar Radio Decibel. Radio Royaal brengt muziek uit Nederland en richt zich vooral op artiesten uit de Randstad.

Radio Royaal vervangt Decibel in Noord- en Zuid-Holland Radio Royaal brengt dagelijks gepresenteerde programma’s zoals de ochtendshow met Rick Waltmann, de lunchshow met Stefan Brau en de middagshow met Barry Brand.

Ontvangst
Radio Royaal is in Noord-Holland te ontvangen via 98.0 FM en in Alkmaar via 98.3 FM, in Zuid-Holland via 97.6 FM en in Den-Haag via 98.0 FM en in Utrecht via 97.3 FM. Ook is Radio Royaal te ontvangen via DAB+.

Door de komst van Radio Royaal zullen er een aantal wijzigen doorgevoerd worden op FM in de Randstad. Zo is Radio Decibel straks alleen nog online te horen via www.decibel.nl en zal RADIONL niet meer te ontvangen zijn via de 97.6 FM in Zuid-Holland.

Rick Waltmann, Station-Director Radio Royaal: ‘Mijn motto in het leven is, dat alles wat ik doe een upgrade zou moeten zijn. Van een relatief klein regionaal radiostation (WildFM), naar een enorm uitzendgebied! De inwoners van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht gaan ons leren kennen vanaf 1 februari.

Enorm trots dat ik het merk Radio Royaal op mijn portfolio mag zetten en dit wederom zal doen met een team dat al jaren trouw bij mij is gebleven. Die vriendschap, de chemie en de vanzelfsprekendheid zorgt ervoor dat je echt hele leuke dingen kunt doen samen. Met een zeer krachtige achterban, relations en Barry Brand als mijn ‘partner in crime’ zijn de mogelijkheden echt eindeloos en dat ga je ook terug horen in de uitzendingen.

Barry Brand, Music-Director Radio Royaal: “Het is voor mij een droom die uitkomt. Ben al jaren bezig om een station als dit op te zetten en nu kwam alles op het juiste moment bij elkaar en gaan wij het doen.

Met Perry Oerlemans en Pierre Karsten aan de top, ga ik samen met Rick Waltmann de gehele prodcutie van Radio Royaal doen en heb daar ongelovelijk veel zin in! Naast de muziekplanning zal ik ook iedere werkdag weer achter de microfoon kruipen.”

Perry Oerlemans: “Het was tijd voor een nieuw radio avontuur. Het is daarom geweldig om dit samen te doen met een tot op het bot gemotiveerde crew”. We hebben al vele jaren met Barry gewerkt en met de toevoeging van Rick en de rest van de nieuwe crew weten we zeker dat Radio Royaal een succes gaat worden.

Voor Radio Royaal betekent dit na ruim drie jaar een terugkeer in de Randstad. Het station was van november 2013 tot eind 2015 te ontvangen via FM-frequenties in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Het station maakte toen plaats voor Radio 8FM Randstad. [Radiowereld.NL]

Programmering van Radio Royaal:
Maandag t/m Donderdag

07-10 uur Rick Waltmann
10-12 uur Non-Stop @ Work
12-14 uur Stefan Brau
14-16 uur Non-Stop @ Work
16-19 uur Barry Brand

Vrijdag:
07-10 uur Rick Waltmann
10-12 uur Non-Stop @ Work
12-14 uur Stefan Brau
14-16 uur Non-Stop @ Work
16-19 uur Barry Brand
19-20 uur Non-Stop
20-22 uur FridayNightLive!
22-00 uur Keanu in the mix

Zaterdag:
07-10 uur Rene Dupon
10-12 uur Non-Stop @ Work
12-14 uur Claudine Schafhuizen
14-16 uur Non-Stop @ Work
16-19 uur Dick Liefting
19-20 uur Non-Stop
20-22 uur SaturdayNightLive!
22-00 uur Keanu in the mix

Zondag:
07-10 uur Rene Dupon
10-12 uur Non-Stop @ Work
12-14 uur Claudine Schafhuizen
14-16 uur Non-Stop @ Work
16-19 uur Dick Liefting
19-20 uur Non-Stop
20-22 uur Romantisch Royaal