‘Klootzak’ op de radio: bij deze radiozenders mag dat niet

Diverse radiostations weigeren het nieuwe nummer ‘Mama Was Een Klootzak’ van zangeres Roxeanne Hazes te draaien vanwege de ‘onnodige grove’ titel. De zangeres, die nog een appeltje te schillen had met haar moeder, heeft de single onder druk toch aangepast.

'Klootzak' op de radio: bij deze radiozenders mag dat niet Het woord ‘klootzak‘ is nu door de zangeres van de smartlappen vervangen door ‘drama‘.

Hierdoor is de kans iets groter dat het nummer ook op 100% NL en Sky Radio te horen is.

Uit een rondgang van Editie NL langs een aantal landelijke radiozenders blijkt dat Radio 538 en Qmusic nummers nooit censureren, NPO-zenders Radio 1, Radio 2 en 3FM het aan de radiomakers overlaat om te beslissen of zij een nummer wel of niet willen draaien en Sky en 100% NL wél eens aan censuur doen. [Radio.NL/RTL]
Foto: Pixabay