Search
Close this search box.

Domien Verschuuren wint twee Online Radio Awards

In Beeld en Geluid zijn woensdagmiddag de winnaars van de OnIine Radio Awards 2019 bekendgemaakt. Domien Verschuuren kreeg twee awards, één award voor Beste Presentator en één voor de Beste Podcast voor ´Man Man Man, de podcast´. De award voor ‘Beste Online Radiostation’ ging naar het landelijke radiostation Kink.

Domien Verschuuren wint twee Online Radio AwardsBeste Podcast: Man Man Man, de podcast
‘Man Man Man, de podcast’ van Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren wint de award voor ‘Beste Podcast’. De andere genomineerde podcasts waren F1 aan tafel, Trust Nobody, Echte Jan en De Krokante Leesmap.

Juryoordeel: “De podcast-hosts van ‘Man Man Man, de podcasts’ zijn zeer goed op elkaar afgestemd. Presentatoren zijn echte vrienden en dat is te merken in de evenwichtige en authentieke presentatie. De herkenbare mannen-onderwerpen, die zij in de uitzending bespreken zijn niet alleen interessant voor mannen, maar ook vrouwen. Het voelt soms net of ze gewoon bij je op de bank zitten. De jury waardeert ook de toegankelijke wijze hoe zij met adverteerders omgaan.”

Beste Presentator: Domien Verschuuren (Man Man Man, de podcast)
Domien Verschuuren kreeg ook een award voor Beste Presentator. De andere kanshebbers waren Olav Mol (Grand Prix Radio), Michiel Veenstra (Kink en D-Tales), Chris Bergström (Man Man Man, de podcast) en Tim op het Broek (Kink).

Juryoordeel: “Domien ging vorig jaar van 3FM naar Qmusic. In zijn zeer succesvolle podcast leren we hem echt kennen. Een veelzijdig presentator die in zijn podcast tot bloei komt en zijn luisteraars blijvend aan zich weet te binden.”

Beste Online Radiostation: Kink
De award voor ‘Beste Online Radiostation’ ging naar Kink.

Dat is zeer opmerkelijk, veel mensen vragen zich af hoe serieus deze prijzen van Spreekbuis eigenlijk zijn. Kink is namelijk gewoon 24 uur per dag landelijk in de ether te ontvangen via DAB+. Sinds februari 2019 is het alternatieve radiostation Kink via DAB+ te horen via multiplex 11C.

Jury: “Het online muziekstation is pas sinds begin dit jaar actief, maar heeft wel een lange historie. Tussen 1995 en 2011 was de alternatieve zender, onder de naam KINK FM, ook al te horen via internet, kabel, satelliet. KINK liet de andere genomineerde stations: Grand Prix Radio, 40UP Radio, 192 Radio en Olympia Radio achter zich.”

Daarnaast zegt de jury: “Kink is al binnen enkele maanden na de lancering een belangrijke inspirator geworden van nieuwe alternatieve muziek in Nederland. Een station dat muzikale voorlichting geeft en de luisteraars weet te inspireren. De initiatiefnemers hebben flink geïnvesteerd om een volwassen station neer te zetten met een professioneel geluid en dat is goed te horen. Kink is daarmee hét ultieme voorbeeld hoe een station, zonder FM-frequentie, het verschil kan maken.

Online Radio Ambassadeur 2019: Sjors Fröhlich
Eerder deze week werd al al bekendgemaakt dat BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich de award voor ‘Online Radio Ambassadeur 2019’ uitgereikt krijgt voor zijn inzet op het gebied van radio innovatie en podcasting.

Juryoordeel: “Als presentator van het radioprogramma Stand.nl wist Sjors Fröhlich al snel hoe belangrijk interactiviteit met luisteraars is. Hij durft met zijn kleine station grote stappen te nemen op het gebied van podcasting en radio innovatie. Hij zette al vroegtijdig de mogelijkheden van de smart speaker in. Begin dit jaar won hij ook al terecht een Marconi Award voor zijn SMART Radio-project. Een persoonlijkheid die met BNR het medium radio durft te vernieuwen.’” [Radiowereld.NL]