Search
Close this search box.

Ruud de Wild haalt uit naar Jan Smit: Wat jank je nou?

Jan Smit deelde twee dagen geleden via Instagram zijn mening over de Nederlandstalige muziek op de radio. Die wordt volgens de volkszanger veel te weinig gedraaid. Radio 2 deejay Ruud de Wild was er in RTL Boulevard om tegengas te geven. Ruud was het totaal niet eens met Jan Smit. “Wat zit je nou te janken?”, vraagt hij.

Ruud de Wild haalt uit naar Jan Smit: Wat jank je nou? Ruud onderbouwde zijn felle vraag met een hele rij Nederlandse artiesten die wel gedraaid worden op NPO Radio 2, waaronder Suzan & Freek, Marco Borsato, Davina Michelle en Tino Martin

Daarna meldt Jan Smit nog één keer wat er aan de hand is.

De Volendamse volkszanger vindt ‘niet‘ dat de muziek van Jan Smit zelf te weinig wordt gedraaid.

Hij bedoelt dat ‘Nederlandstalige muziek in het algemeen‘ te weinig te horen is op de radio bij de grote landelijke radiostations.

Dit blijkt overigens ook een terugkerend discussiepuntje te zijn bij Jan. Hij maakte zich al vaker druk om, net als bijvoorbeeld Gordon, Frans Bauer en Gerard Joling.

Bij Radio Veronica was het meteen duidelijk, daar willen ze de protesterende Jan Smit graag podium bieden door het format aan te passen en muziek van Jan te gaan draaien. “Jan! Laten wij met Veronica Inside op Radio Veronica dan maar aftrappen! De Nederlandstalige muziek die naar jouw mening een breder draagvlak verdient, willen wij daarom graag een podium geven!“ [Radiowereld.NL]
Foto: Pixabay