Search
Close this search box.

Bart Jan Cune stopt als hoofdredacteur nieuws bij Talpa

Bart Jan Cune vertrekt bij Talpa om als zelfstandige verder te gaan. Dit heeft hij donderdagmiddag bekendgemaakt. Cune was sinds 2017 hoofdredacteur nieuws bij Talpa, daarvoor was hij ruim een jaar hoofdredacteur nieuws en nieuwslezer bij de 538 Groep.

Bart Jan Cune stopt als hoofdredacteur nieuws bij TalpaVanochtend heb ik de redactie verteld dat ik vanaf volgend jaar als zelfstandige verder ga”, schrijft Cune op LinkedIn.

Toen ik in oktober 2015 vanuit NOS / 3FM binnenliep bij 538 Groep om te komen nieuwslezen en daarnaast ‘iets’ met het nieuws te doen had ik geen idee van het waanzinnig mooie avontuur dat mij te wachten stond. Ik kreeg de kans een team samen te stellen met de beste presentatoren en redacteuren, om een full-service newsroom te ontwikkelen met verschillende contentpartners en een talententraject voor jonge nieuwslezers te starten.

Ook was er volop ruimte voor innovatie, zodat we een eigen redactiesysteem hebben ontwikkeld en al vanaf de launch aanwezig konden zijn op de smart speakers van Google en Amazon. Daar ben ik niet alleen trots op, maar ook enorm dankbaar voor. Deze klus zit er op. Ik wil mijn aandacht nu veel meer op mijn gezin gaan richten.

Cune gaat nu als zelfstandige verder. “En daar heb ik nu al zin in. Of het nu gaat om presentatie- of voice-overklussen, nieuwslezen, dagvoorzitterschappen of het geven van trainingen en strategisch content/communicatieadvies. Wat centraal staat is dat ik anderen wil helpen bij het vertellen van hun verhaal.” [Radiowereld.NL]
Foto: video still Youtube