Zoek
Sluit dit zoekvak.

Danny Vera wint bij Radio 10 twee Top 4000 Awards

Zanger Danny Vera staat met zijn single ‘Roller Coaster’ in de Top 4000 van Radio 10 die woensdag van start gaat. De zanger is met zijn liedje vanuit het niets in de Top 10 van de hitlijst binnengekomen op nummer 8. Op deze positie staan meestal popklassiekers als ‘In The Air Tonight, ‘Hotel California’ en ‘Bohemian Rhapsody’.

Danny Vera wint bij Radio 10 twee Top 4000 Awards Danny Vera is hiermee de hoogst genoteerde Nederlandse artiest én de hoogste nieuwe binnenkomer ooit.

Gerard Ekdom en Jeroen Nieuwenhuize verrasten de zanger maandag live in de uitzending van ‘Veronica Inside’ met het nieuws en bekroonden deze prestatie met twee Radio 10 Top 4000 Awards.

In de vorige editie van de Top 4000 was Bløf de hoogste nieuwe binnenkomer in de hitlijst. De Zeeuwse band behaalde toen de 60e positie met hun single ‘Zoutelande’. De hoogst genoteerde Nederlandse artiest was vorig jaar Golden Earring met ‘Radar Love’ op nummer 24.

Danny Vera: “Dat ik zo hoog in de lijst sta, komt door luisteraars die het liedje dat ik heb gemaakt heel erg mooi vinden en dat vind ik alleen maar heel fijn. Ik ben heel erg dankbaar dat mensen het mooi vinden!

De Top 4000 is de grootste en meest complete hitlijst van Nederland, samengesteld door Radio 10 met hulp van de luisteraars. De vijftiende editie van de Top 4000 gaat woensdag 4 december om 07.00 uur van start bij ‘Ekdom in de Morgen’ en op dinsdag 24 december rond 19.00 uur is de ontknoping.

De lijst is iedere dag van 06.00 uur tot 00.00 uur te horen bij het muziekstation met de grootste hits aller tijden. In de nachtelijke uren wordt er een herhaling van de dag ervoor uitgezonden. [Radiowereld.NL]
Foto: Radio 10 – Jorn Baars

Gerelateerde berichten