Search
Close this search box.

Deze platen staan in de top 10 van de Radio 10 Top 4000

Radio 10 is woensdagochtend gestart met jaar jaarlijkse Top 4000. Tot en met 24 december komen de grootste hits uit de popgeschiedenis voorbij. Inmiddels heeft Radio 10 ook bekendgemaakt welke platen er in de top 10 staan, alleen nog niet op welke positie ze precies staan.

Deze platen staan in de top 10 van de Radio 10 Top 4000 Gerard Ekdom had om 7 uur de eer om de lijst te starten met nummer 4000 ‘Can you feel the force’ van Real Thing.

De Top 4000 is iedere dag van 06 uur tot middernacht te horen op radio. Op dinsdag 24 december rond 19 uur wordt de ontknoping verwacht. De nummers 4000 tot en met 11 zijn inmiddels bekendgemaakt.

Van de top 10 is echter alleen bekendgemaakt welke platen erin staan, maar niet op welke positie. Alleen van ‘Roller Coaster’ van Danny Vera is bekend dat deze op plaats 8 staat. Vera is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer en tevens hoogst genoteerde Nederlandse artiest ooit. De zanger ontving daarom maandagavond twee Top 4000 Awards.

De andere negen plaatsen in de top 10 worden bezet door:
Guns N Roses – November rain
Toto – Africa
Queen – Bohemian Rhapsody
Michael Jackson – Billie Jean
Coldplay – Fix You
Billy Joel – Piano man
Eagles – Hotel California
Led Zeppelin – Stairwaytoheaven
Phil Collins – In the air tonight

Luisteraars kunnen nu via de website raden wat de juiste volgorde is van de Top 10. Daarmee maken ze kans op een jaar lang Netflix.

Vorig jaar stond Queen met ‘BohemianRhapsody’ overigens op 1.

Om de Top 4000 te promoten hangen er momenteel weer duizenden posters in bushokjes. [Radiowereld.NL]