Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bevestigd: Qmusic Non-stop op FM in de Randstad

De geruchten gingen al enige tijd, maar nu is het bevestigd. Radio Limburg 97FM BV gaat vanaf maandag op haar FM-kavel in de randstad Qmusic Non-stop Maximum Hits uitzenden, een non-stop themakanaal van de landelijke Qmusic.

Bevestigd: Qmusic Non-stop op FM in de Randstad Afgelopen dinsdag zette Radio Limburg al haar FM-zenders in de Randstad aan, maar begon eerst met stunten. De eerste dag waren er verschillende dingen te horen. Van Qmusic tot Kink, van een voetbalwedstrijd tot stevige housebeats en van een concert tot stilte.

Stunten met verwijzingen naar Q
Sinds woensdag werd er onder het motto “Maximum” gestunt met een dag lang draaien van één plaat van een artiest. Woensdag was dit onder de noemer ‘Maximum Hazes’ André Hazes Junior. Daarna volgden Maan, Kensington, Kris Kross Amsterdam en Armin van Buuren. De promotie in kranten en op social media was in de huisstijl van Qmusic, maar met andere kleuren.

Daarnaast was ook de stationvoice van Qmusic op de zender te horen en verwees Maximum naar Maximum Hits, dat gebruikt als extra music-liner door de landelijke Qmusic.

Geruchten…
Eind vorig jaar onthulde Radio.NL al dat Radio Limburg en Qmusic hun samenwerking uit Limburg uit wilden breiden naar de Randstad. Achter Radio Limburg gaat Michael Bartelet, in het verleden programmadirecteur van de landelijke Qmusic, schuil.

Radio Limburg bezit al FM-kavel B25 in Limburg. Hierop is het radiostation Qmusic Limburg te horen, dat geproduceerd wordt door Qmusic. Tevens nam Qmusic destijds een belang van 25% in Radio Limburg.

Kort voor het aanzetten van de FM-frequenties meldde Bartelet nog aan Radio.NL dat, ondanks alle geruchten, nog niet vast stond hoe het kavel ingevuld zou gaan worden. “Er open gesprekken met twee verschillende partijen en liggen er drie opties. We gaan in ieder geval geen bestaand programma uitzenden maar een nieuw programma realiseren dat specifiek gericht is op het gebied.”

Risico
Maar al voor de veiling stond eigenlijk als vast met welke partij Radio Limburg in zee ging voor de invulling van het FM-kavel. Dit blijkt ook uit het extreem hoge bedrag van 365.000 euro waarvoor Radio Limburg het kavel verkreeg. Ter vergelijking: in 2003 werd dit kavel voor 80.000 euro voor een periode van acht jaar verkocht tijdens een ‘vergelijkende toets met financieel bod’. Een fors lager bedrag dan voor dei huidige vergunning, die maar geldig is tot eind augustus 2022.

En ook tijdens de meerrondenveiling was wel duidelijk dat het Radio Limburg er alles aan gelegen was om dit kavel in handen te krijgen, want telkens werd er fors meer geld geboden dan noodzakelijk was. Zo was het noodzakelijk te bieden bedrag in de laatste ronde 332.600 euro. Desondanks bood Radio Limburg ruim 32.000 euro meer.

Dergelijke risico’s kun je alleen nemen als er zekerheid is over de invulling of een investeerder is. Radio Limburg heeft namelijk 0 medewerkers op de loonlijst staan en de kans dat een bank zomaar vier ton aan iemand leent voor een onduidelijk radioproject is nihil.

Bevestigd
En met de komst van Qmusic Non-stop Maximum Hits op kavel B05 in de Randstad is de verdere samenwerking tussen Radio Limburg en DPG Media/Qmusic officieel bevestigd.

Met deze extra frequenties bieden we naast onze landelijke zender lokaal een extra non-stopkanaal met maximum hits”, legt Qmusic zenderbaas Dave Minneboo uit. “We bekrachtigen zo onze claim op hitmuziek en het vormt een mooie aanvulling op ons landelijke en digitale aanbod.” [Radiowereld.NL]