Curry & Van Inkel meest legendarische Veronica-show

Het iconische programma ‘Curry & Van Inkel’ is volgens de luisteraars van Radio Veronica de meest legendarische show uit zestig jaar radiogeschiedenis. ‘Curry & Van Inkel’ was één van de eerste duopresentaties en is van grote invloed geweest op het radiolandschap.

Curry & Van Inkel meest legendarische Veronica-show Radio Veronica vierde zondag haar zestigjarig jubileum. Jeroen van Inkel was zondagmiddag ook ter ere van het jubileum te gast bij Radio Veronica en werd verrast met een speciale award.

Het vrijdagavondprogramma van Adam Curry en Jeroen van Inkel was van 1984 tot 1987 te horen op Radio Veronica. Het programma stond bekend om de stijl van radio maken en de onderwerpen die behandeld werden.

‘Curry & Van Inkel’ was de eerste show met een uit de Verenigde Staten geïnspireerde stijl qua snelheid, vormgeving en duopresentatie. Ook de onderwerpen, brutaliteit en openheid waren nieuw op de Nederlandse radio en een voorbeeld voor programma’s die volgden. Legendarische items uit het programma waren onder andere de Minimix van Ben Liebrand, Mario de Pizzaman en Maître Unico.

Jeroen van Inkel: “Het is heel bijzonder dat ons deze eer te beurt is gevallen, het is namelijk 35 jaar geleden dat dit programma op de radio was. Dat we nog op deze manier geëerd worden, dat is écht hartverwarmend. Ik wil iedereen daar hartelijk voor bedanken

Adam Curry woont momenteel in Amerika, hij krijgt een exemplaar van de award toegestuurd.
Foto: Radio Veronica

Zestigjarig jubileum Radio Veronica
Vanwege het jubileum heeft singer-songwriter Tim Akkerman zondag ook een muzikale gezonden voor zestig vrouwen met dezelfde naam als het radiostation: Veronica.

Veronica Top 60
Het zestigjarig jubileum wordt ook komende week nog uitgebreid gevierd. Iedere dag wordt een legendarisch Veronica-spel gespeeld, waaronder de ‘Roepie-Roepie Vogel’ en ‘Raad Waar Die Staat‘.

Op vrijdag 22 mei wordt tussen 10.00 uur en 18.00 uur de Veronica Top 60 uitgezonden, een lijst met zestig nummers die het karakter van Veronica laten horen. Van ‘Born To Be Wild’ (Steppenwolf) tot ‘The Heat Is On’ (Glenn Frey) en van ‘Relight My Fire’ (Dan Hartman) tot ‘In The Stone’ (Earth, Wind & Fire). De Top 60 is samengesteld door legendarische dj’s uit zestig jaar Veronica-geschiedenis. [Radiowereld.NL]

Top 10 meest legendarische Veronica-programma’s aller tijden:

  • 1 Curry & Van Inkel
  • 2 Countdown Café
  • 3 De Top 40
  • 4 Rinkeldekinkel
  • 5 In The Mix (with Ben Liebrand)
  • 6 Stenders & Van Inkel
  • 7 Soulshow
  • 8 Somertijd
  • 9 Will Wil Wel
  • 10 Evers in het Wild