Search
Close this search box.

Domien: Niet gedacht dat ik presenteren Top 40 zo gaaf zou vinden

Domien Verschuuren had van tevoren niet gedacht dat hij het zo gaaf zou vinden om de Top 40 te mogen presenteren. Dit zegt hij in “In Vorm”, de podcast over radiovormgeving van Bas van Teylingen. “Die snelheid. Supervet.”

Domien: Niet gedacht dat ik presenteren Top 40 zo gaaf zou vinden Verschuuren presenteert sinds begin 2019 de Top 40 op vrijdagmiddag op Qmusic. De zender nam de hitlijst over van Radio 538, waar de lijst 25 jaar lang te horen was.

En daar heeft de deejay nog steeds dierbare herinneringen aan.

In 2000 mocht ik op visite bij Erik de Zwart op de Koninginneweg (waar 538 vroeger gevestigd was, red.). Ik had niet gedacht dat ik 20 jaar later de Top 40 zou presenteren met ook nog eens die historische toeters. Dat is wel heel vet.

Maar ook omdat je dus in het lijstje komt van Erik de Zwart, Wessel van Diepen en Jeroen Nieuwenhuize. Ik dacht ‘no fucking way dat ik dit ooit ga doen’.

High energy
Volgens Verschuuren is het presenteren van de Top 40 net een rijdende sneltrein die maar doorgaat. “Die snelheid. Supervet. Ik zou niet vijf dagen per week op die snelheid zo’n radioprogramma kunnen presenteren.

Mede doordat het programma net een rijdende sneltrein is, luistert het lekker weg. “Het is ook vier uur high energy. We hebben een nieuwe binnenkomer en maken de Alarmschijf bekend en Racoon komt langs voor de nieuwe single. Ik had, heel eerlijk gezegd, van tevoren niet gedacht dat ik het zo gaaf zou vinden om die lijst te presenteren.

Ander geluid
Met het verhuizen van de Top 40 van 538 naar Qmusic is ook bewust voor een ander geluid van de vormgeving gekozen. De oude vormgeving ziet Verschuuren dan ook als jeugdsentiment. “Mijn Mr. Top 40 was Erik de Zwart en later ook wel Van Diepen en Nieuwenhuize. En hoor dus ook die mannen over die muziek heen praten.

Ik zal nooit de stem hebben van Nieuwenhuize, nooit de prep impact van Van Diepen, ik zal nooit het Mr. Top 40 overwicht krijgen dat Erik de Zwart heeft. Dus ik vond het ook wel belangrijk dat het niet zo zou klinken als de Top 40 op 538. Het is echt wat anders, echt een stuk frisser. Maar je wilt wel dat het herkenbaar Top 40 blijft.” En daarom zijn in elk geval de vertrouwde Blue Tango toeters aan het begin gebleven. [Radiowereld.NL]
Foto: Qmusic