Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stien den Hollander (S10) met song in eigen taal naar Eurovisie Songfestival

Zangeres S10 gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Turijn. Dat heeft de selectiecommissie van AvroTros bekendgemaakt. Nederland wordt op de 66e editie van het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door S10, beter bekend als Stien den Hollander uit Hoorn.

Foto: Thijs Jansen

Eric van Stade – algemeen directeur van AvroTros: “S10’s song getuigt van lef en authenticiteit. Waar we normaal, naast natuurlijk de naam van de artiest, niets delen in dit stadium over de inzending, durf ik dat dit keer wel te doen. S10 blijft namelijk trouw aan zichzelf en aan haar eigen stijl.

Dit betekent dat we na elf jaar Engelstalige inzendingen te hebben geselecteerd, nu een Nederlands lied naar het Eurovisie Songfestival sturen. We steken met deze keuze onze nek uit en staan daar als selectiecommissie unaniem achter. Het belooft opnieuw een bijzondere editie voor Nederland te worden.

S10: “Muziek is alles voor mij. Ik hoop dat ik met mijn muziek iets kan betekenen in de levens van anderen, juist omdat het mij zoveel doet. Ik ontplof daarom bijna van geluk bij het idee dat ik dit jaar mee mag doen aan het Eurovisie Songfestival. Voor zo’n enorm publiek, zoiets eervols mogen doen namens Nederland… dat vind ik echt geweldig.

Het Eurovisie Songfestival is door de winst van de Italiaanse band Måneskin komende editie in Turijn. Op dinsdag 10 mei en donderdag 12 mei vinden de halve finales plaats; op zaterdag 14 mei de finale.

S10 gaat zich de komende maanden in alle rust voorbereiden op haar deelname. Met welk nummer zij Nederland vertegenwoordigt, wordt op een later moment bekendgemaakt door AvroTros. [RadioWereld.NL]