Search
Close this search box.

Veranderingen op FM in Stockholm: Radio Disney van start, Lugna Favoriter terug

In de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn de afgelopen weken de nodige wijzigingen op FM doorgevoerd. Bauer Media is gestart met Radio Disney op de frequentie van Lugna Klassiker, terwijl rivaal Nent het softpopformat juist terughaalde door Lugna Favoriter op de frequentie van Power Hit Radio te zetten.

Foto: Pixabay

De komst van Radio Disney werd in november al aangekondigd. Het station is sinds donderdag in Stockholm op 104.7 FM te ontvangen, alsmede in delen van Zweden op DAB+. Radio Disney richt zich met een ‘feel good’ format op ‘jong volwassenen’ van 25 tot 44 jaar. Het station heeft zich hiervoor laten inspireren door 103.5 (W)KTU in New York City en Heart in het Verenigd Koninkrijk.

De muziek op Radio Disney is gebaseerd op onderzoek van het Franse Musicdatak, die analyseert welke muziek populair is op Tik Tok, Spotify, Apple Music, Google Music, Youtube en Shazam. Op de playlist staan hits van onder andere Maroon 5, Lady Gaga, Ed Sheeran, Dua Lipa, Justin Bieber, Ava Max, David Guetta en Ellie Goulding.

Dag Lugna Klassiker, welkom Lugna Favoriter
Door de komst van Radio Disney is Lugna Klassiker haar plek op FM kwijt in Stockholm. De softpopzender gaat wel door op DAB+ en internet. Lugna Klasssiker was sinds augustus 2018 te ontvangen en werd door Bauer in de markt gezet, omdat rivaal Nent softpopzender Lugna Favoriter juist uit de ether haalde.

Nu zijn de rollen omgekeerd, want eind vorig jaar haalde Nent juist Lugna Favoriter terug op FM in de Zweedse hoofdstad. Lugna Favoriter was de afgelopen jaren alleen op DAB+ en internet te beluisteren. Nu is hier ook de frequentie 107.5 FM bijgekomen. Hierop was de afgelopen jaren Power Hit Radio te horen.

Power Hit Radio was sinds 2016 op FM te ontvangen, maar gaat nu alleen via DAB+ en internet verder. [RadioWereld.NL]