Lindo Duvall: “Ik denk dat er niet veel hoeft te veranderen bij 538”

Lindo Duvall denkt dat er weinig hoeft te veranderen bij Radio 538 om het station weer naar boven te krijgen in de luistercijfers. Dit zegt hij in de podcast ‘De Broadcast’. “Een klein beetje mindset van iedereen, een klein beetje spicen en ervoor zorgen dat je net weer even wat extra motivatie hebt en dat geldt op alle vlakken.”

Foto: video still stream 538

Wel voegt hij daaraan toe: “Alles moet kloppen. Dus de jingles, de presentaties, de sfeer en de muziek. En als dat klopt…want zoveel achterstand hebben we niet. En helemaal niet in mijn hoofd. Ik heb echt het gevoel dat we heel dichtbij zitten.

Hij vergelijkt de situatie dan ook met het kampioenschap bij de Formule 1 tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Het hele jaar zaten de twee dichtbij elkaar. Uiteindelijk had kamp Verstappen de zaakjes net wat beter voor elkaar, waardoor hij wereldkampioen werd. “We hebben nu ook weer een gigantisch goed team.” En dus is het vooral ‘finetunen’.

Met de grond gelijk gemaakt
Duvall begon zijn landelijke carrière in 1998 bij Radio 538. Na zijn eerste uitzending dacht hij: “Ik heb het helemaal gemaakt, dit is hoe het moet. Ik heb het nu laten zien aan de wereld.

En toen belde Bart van Leeuwen (ex-programma directeur 538 red.) de volgende dag. En dan wordt je even met de grond gelijk gemaakt, dat sta je weer met je benen op de grond want je bent natuurlijk helemaal nergens nog. Je moet nog zoveel dingen leren, je krijgt de deksel op je neus“, aldus de 538-deejay.

Erik heeft ons zoveel gebracht”
Erik de Zwart is één van de oprichters van Radio 538 en lang Lindo zijn baas geweest. “Erik heeft ons zoveel gebracht. Hij heeft lopen lobbyen tot hij een ons woog. Hij heeft alles uit de kast getrokken om 538 in de ether te krijgen, om dat een succes te maken. Dat vond ik wel mooi, die passie bij hem… die hij nu nog steeds heeft trouwens. Als Erik er niet was geweest, was het misschien wel niet gelukt voor 538”, aldus de lovende woorden van Lindo in ‘De Broadcast’.

Middagshow Radio 538: “Olifantenhuid” en “niet in mijn element”
Lindo was jarenlang vaste vervanger van Ruud de Wild op Radio 538 en daarna zijn opvolger. Op de vraag hoe dat was is Lindo duidelijk: “Nou dan krijg je wel een olifantenhuid hoor. Als invaller moet je dat wel een beetje hebben want mensen zijn gewend aan een bepaalde stem/jock. Dus dan krijg je ook wel commentaar. Zeker als je na zo’n grote naam komt als Ruud komt. Dan krijg je wel wat dingen naar je toe gesmeten, daar wordt je wel hard van”.

Na een tijd de middagshow ‘vast’ gedaan te hebben stopte Lindo: “Ik merkte wel dat ik daar niet in mijn element was.” Hij ging nadenken over ‘radio maken in het algemeen’. “Ik dacht in eerste instantie; even dit niet meer. Misschien wil ik het wel helemaal niet meer dacht ik op dat moment. Na een paar maanden ging het toch weer kriebelen.” Lindo is toen via Radio Decibel bij 100%NL, Radio 10 en Radio Veronica terecht gekomen. Vervolgens keerde hij terug te naar het ‘oude nest’ Radio 538.

Foto: De Broadcast

Tijden zijn veranderd
Op de vraag wat het grootste verschil is met 24 jaar geleden voor Lindo? “Voor mezelf merk ik wel dat je wel wat voorzichtiger bent met wat je zegt. Dat is nu in deze tijd sowieso. Als ik nu de grappen van 15 jaar geleden nog zou herhalen was ik binnen een dag van de radio gehaald. Dat kan echt niet meer.”

Toch ziet hij ook wel weer zaken van zijn eerste periode bij 538 terugkeren bij het station, zoals de jongere generatie samen laten werken met de oudere generatie. “Dat vind ik wel heel goed. Dat je ook met anderen de kans krijgt om in zo’n studio te werken. Je leert daar gewoon veel van. Ik ook weer.”

En dus leert ‘oud’ ook van ‘nieuw’: “De wereld is veranderd, de communicatiemiddelen zijn anders, de aandachtspanne is een stuk korter momenteel, dus je moet zorgen dat je iemand meteen grijpt, want anders zijn ze weg.

Het complete gesprek met Peter Oostrom en Patrick van Denderen met Lindo over zijn rijke radio loopbaan en zijn klim naar de radiotop is te beluisteren via alle streaming diensten of DeBroadcast.nl. [RadioWereld.NL]