Search
Close this search box.

Omroep Brabant, L1 en Qmusic Limburg in het teken van carnaval

Het carnaval barst weer los en daarom staan Omroep Brabant, L1 en Qmusic Limburg de komende dagen geheel in het teken van carnaval.

Foto: Pixabay

Bij Omroep Brabant begint carnaval vrijdagmiddag om 15 uur traditiegetrouw met ‘3 Uurkes Vurraf’. Omroep Brabant brengt de liefhebbers van het festijn alvast in feeststemming. Jordy Graat ontvangt tijdens de uitzending, die zowel via radio als tv te volgen is, onder meer de Alpenzusjes, Lamme Frans (alter-ego van 3FM-deejay Rob Janssen), Johnny Purple, Vieze Jack, Peter Selie, Jan Biggel, de Lawine Boys.

Daarna is het op de radio non-stop Dweilradio, met op zaterdag en zondag tussen 12 en 14 uur een speciale editie gepresenteerd door Graat en Christel de Laat. Maandagochtend om 6 uur hervat Omroep Brabant de reguliere uitzendingen weer. Ook op tv is er bij Omroep Brabant veel aandacht voor carnaval.

L1 Radio, de regionale publieke zender voor Limburg, trapt op zaterdag om 9 uur af met Radio Vastelaovend, de beste carnavalsmuziek en reportages vanuit de regio. Om 11 uur is dan de daadwerkelijke start met de BBBBZ, de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting, vanuit Glen Cormeille foyer in de Maaspoort.

De rest van het weekend wordt eveneens grotendeels gevuld met Radio Vastelaovend. Op dinsdag om 10 uur hervat L1 de reguliere radio-uitzending weer. Op L1 TV wordt eveneens uitgebreid verslag gedaan van het carnaval.

Omdat er in het zuiden waarschijnlijk toch weinig naar de radio geluisterd wordt tijdens carnaval zet Qmusic Limburg de non-stop hits formule weer tijdelijk in de ijskast. Vrijdagochtend zond het station al de Vasteloavend Top 10 uit (met ‘Boursin’ van de Limburgse chansonnier John Tana op 1). Vanaf zaterdag om 11.11 uur zijn tot dinsdagnacht de beste vasteloavend-nummers te horen. [RadioWereld.NL]