BnnVara presenteert ‘De Nationale Kaktest’ op NPO 3

In ‘De Nationale Kaktest’ willen Amber Kortzorg en Jurre Geluk alle taboes doorbreken rondom onze WC-gewoontes. Ze vuren twintig vragen af op het panel van bekende Nederlanders, het publiek en de kijkers thuis. Van poepschaamte tot donorpoep en van de juiste wc-houding tot de beste kleur.

Foto: Annemieke van der Togt

Wie laat wie een poepie ruiken en gaat ervandoor met de Gouden Toiletrolhouder? ‘De Nationale Kaktest’ is op 22 maart om 20.20 uur te zien bij BnnVara op NPO 3.

Het panel bestaat uit presentatrice Sylvana van IJsselmuiden, oud-wielrenner Lars Boom, presentatrice Nance Coolen, actrice Margôt Ros, cabaretier Howard Komproe en zangeres Carolina Dijkhuizen.

Alle gasten hebben ‘iets’ met dit onderwerp: ze hebben darmproblemen, zien de humor van poep of haalden de krant met een speciaal wc-bezoek. De ideale kandidaten dus om de strijd met elkaar aan te gaan. Wie van de zes panelleden heeft de meeste kakkennis?

Het programma krijgt hulp van een maag-, darm- en leverarts en een microbioloog in de studio. Zij delen alle feitjes over ons darmstelsel en ons poepgedrag. Want waarom is het zo’n taboe? En wat zegt poep over onze gezondheid? En thuis kan iedereen weer meespelen via de NPO3-app. [RadioWereld.NL]

Foto: Annemieke van der Togt