NPO Radio 1 overdag met beeld te volgen via NPO1 Extra

De programma’s van NPO Radio 1 zijn sinds maandag overdag ook te volgen via NPO1 Extra. Op werkdagen zijn tussen 6 en 13 uur en op zaterdag tussen 7 en 11 uur beelden uit de studio van de publieke nieuwszender te zien.

Dat betekent dat op werkdagen het NOS Radio 1 Journaal met Astrid Kersseboom, Spraakmakers met Carl-Johan de Zwart of Niels Heithuis, Sven op 1 met Sven Kockelmann en De Nieuws BV met Natasja Gibbs en Patrick Lodiers integraal op tv te volgen zijn. Voor de Nieuws BV betekent het een terugkeer op tv, want het programma werd tot en met eind vorig jaar al via NPO2 uitgezonden.

Op zaterdag zijn het NOS Radio 1 Journaal met Mark Visser of Dieuwke Teertstra en Nieuwsweekend met Peter de Bie en Mieke van der Weij te zien op NPO1 Extra.

De programma’s van NPO Radio 1 op NPO1 Extra komen in de plaats van herhalingen. “We zetten zo NPO Radio 1 in de etalage”, zo laat een woordvoerder van de NPO weten aan RadioWereld.NL. “Op vrijdagavond is op NPO 1 Extra ook al geruime tijd De Partij voor de Vrijdag van 3FM te zien. Recentelijk was op die plek eenmalig De Nationale Popquiz van NPO Radio 2 te volgen.

NPO1 Extra zit bij de meeste aanbieders op kanaal 81. In veel gevallen is hiervoor een aanvullend abonnement nodig. Via NPO Start is het station wel gratis voor iedereen te bekijken. [RadioWereld.NL]