Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 1-lunchprogramma verdwijnt van tv

Het NPO Radio 1-lunchprogramma ‘De Nieuws BV’ is met ingang van het nieuwe jaar niet meer via televisie te volgen. Dit bevestigt een woordvoerder van de NPO. Momenteel is het programma nog elke werkdag tussen 12.15 en 13 uur te volgen via NPO1, maar dat is donderdag voor de laatste keer.

Door de komst van nieuwe omroepen heeft NPO 1 voor een andere invulling van de zendtijd gekozen”, zo licht een woordvoerder van de NPO het stopzetten toe. Het programma wordt komende week vervangen door herhalingen van het NOS Journaal.

De Nieuws BV was sinds juli 2020 dagelijks integraal via tv te volgen. Dat gebeurde aanvankelijk via NPO2, om in mei van dit jaar naar NPO1 te verhuizen.

Speciaal voor de tv-uitzendingen werd een geheel nieuw decor gebouwd en kwamen de uitzendingen niet meer vanuit de reguliere radiostudio. Het oog wil ook wat immers.

Ondanks dat het programma nu van tv verdwijnt, noemt de NPO de afgelopen anderhalf jaar nuttig. “NPO Radio 1 en BnnVara beschouwen De Nieuws BV op tv als een waardevol experiment waar veel van is geleerd.” [RadioWereld.NL]

Foto: video still stream