Culinair programma Mangiare vrijdag voor het laatst op NPO Radio 1

Na twaalf jaar komt er een einde aan het radioprogramma Mangiare. Komende vrijdag (30 december) presenteert Petra Possel na 12 jaar de laatste aflevering van Mangiare op NPO Radio 1 van 19:00 tot 20:00 uur. Ze sluit het tijdperk af door terug te blikken op de culinaire hoogtepunten van Mangiare met programmamakers Chris Bajema, Jannekee Kuijper en Francien Knorringa.

Foto: Jean Pierre Heijmans

Eerder werd al bekend Mangiare, Italiaans voor eten, met ingang van het nieuwe jaar op NPO Radio 1 moet wijken voor het misdaadprogramma ‘Het Misdaadbureau’ te horen met Maaike Timmerman.

Possel presenteerde jarenlang het culinaire programma op NPO Radio 1, dat in 2019 nog genomineerd werd voor de Zilveren Reissmicrofoon. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa zorgden ze samen voor het wekelijkse culinaire hoogtepunt op de radio.

Per 2023 verlaat Possel de NTR en gaat podcasts maken, boeken schrijven en andere plannen ontwikkelen.

Petra Possel: “Mangiare is mijn meest persoonlijke programma, een feest waaraan ik alleen maar goede herinneringen heb. Het hoogtepunt was de inzending van een vrolijk, felgekleurd knutselwerk van een trouwe luisteraar: een plastic mes en vork op een plankje geplakt met de naam van het programma erboven geschilderd, een pointillistisch meesterwerkje. Toen wist ik dat dit programma niet alleen ons dierbaar is, maar ook wordt gedragen door de luisteraars. En dat is het mooiste van alles.” [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. Wat een sof en een meest verkeerde beslissing die een “zenderbaas ” kan nemen. Deze kijkt alleen naar cijfertjes, en niet naar het plezier waarmee, zowel makers als luisteraars dit programma beleven.

  2. Beste allemaal,

    Vind het echt niet oké, dat dit mooie programma moet wijken. Vind het echt schandalig. Het is een puur programma.
    Echt jammer.

Reacties zijn gesloten.