Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winfried Baijens nieuwe presentator Met het Oog op Morgen op NPO Radio 1

Journaalpresentator Winfried Baijens wordt de nieuwe presentator van ‘Met het Oog op Morgen’ op NPO Radio 1. Om en om met Rob Trip gaat hij de woensdagse editie presenteren. Naar verwachting maakt Baijens eind mei z’n debuut bij het Oog.

Foto: NOS

Baijens is bij Het Oog de opvolger van Herman van der Zandt, die afgelopen oktober de NOS verliet om bij Kro-Ncrv aan de slag te gaan.

Sinds 2015 is Baijens (46) presentator van het NOS Journaal op televisie, maar voor de radio is hij bepaald geen vreemde. In het verleden was de presentator een tijdlang invalpresentator voor het ‘Radio 1 Journaal’ en ‘Nieuws en Co’. Ook presenteerde hij het programma ‘Winfrieds Huiskamer’ op het toenmalige NPO Radio 6 en ‘Bnn Today’ en ‘Kunststof’ op NPO Radio 1.

Noem me een nerd, maar ik luister al bijna mijn hele leven naar het Oog”, zegt Baijens over zijn nieuwe radiowerk. “Als kind probeerde ik na bedtijd zo lang mogelijk wakker te blijven door stiekem naar de radio te luisteren. Eerst Langs de Lijn en dan het Oog. De band met het programma is voor mij dus heel innig. Het voelt redelijk hallucinant dat ik nu zelf achter de microfoon mag kruipen. Zeker tussen al die bijzondere collega’s in.” [RadioWereld.NL]

Presentatieschema Met het Oog op Morgen per eind mei:
maandag: Chris Kijne
dinsdag: Wilfried de Jong
woensdag: Rob Trip / Winfried Baijens
donderdag: Lucella Carasso
vrijdag: Simone Weimans
zaterdag: Elisabeth Steinz
zondag: Mieke van der Weij

Eén reactie

  1. Had even de ijdele hoop dat Winfried vaste presentator zou worden op de maandagavond. Helaas!!!!!

    De presentator van die avond, Chris Kijne (zal best een goede journalist zijn, dat terzijde), is de rede waarom ik maandag eigenlijk niet luister. De tientallen keren dat Kijne – ja – zegt en/of andere onduidelijke keelklanken, zoals – hmmmm – bezigt, dwars door de antwoorden van de geïnterviewde heen , irriteren me zodanig dat ik afhaak. Ik heb gezegd!!!

    Trouwens dwars door de geïnterviewde heen praten, een nieuwe vraag stellen, of vermeende toevoegingen uitspreken, kunnen met name de dames, ook wel wat van hoor!!! Maar dat schijnt de (nieuwe)stijl van interviewen te zijn op de Nederlandse radio.

    Geen idee waar dat geleerd wordt??? Basisbegrip / kennis zou toch moeten zijn: praat bij radio en/of TV uitzending nooit door elkaar!!!!! De luisteraar of kijker hoort op dat moment slechts een brei van onverstaanbare stemmen uit z’n luidspreker komen.