Zoeken
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 2-deejay Ruud de Wild wordt verteller in The Passion

NPO Radio 2-deejay Ruud de Wild vertelt op Witte Donderdag 14 april het paasverhaal tijdens de live-uitzending van The Passion vanuit Doetinchem. Ruud neemt de kijker mee in het eeuwenoude paasverhaal, dat vandaag de dag nog verrassend actueel is. De deejay geeft zijn eigen invulling aan zijn rol als verteller van het bekende verhaal en neemt de kijker mee langs herkenbare onderwerpen.

Foto: video still Youtube

Ruud de Wild: “Het paasverhaal ken ik al sinds mijn jeugd. Het is niet alleen een religieus verhaal, ook maatschappelijk heeft het ons nog veel te zeggen in deze tijd. Als verteller in The Passion wil ik mij net zo onderzoekend opstellen als in mijn podcasts. Ik weet de antwoorden ook niet, maar ik stel me ervoor open. Het thema ‘alles komt goed?!’ is inmiddels mijn levensmotto. Niet alles hoeft altijd desastreus fout te gaan. Het leven is te kort voor gedoe.

Cast The Passion 2022
Al eerder werd bekendgemaakt dat Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus), Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena), Sabri Saad El Hamus (Pilatus) en Sosha Duysker (verslaggever) onderdeel zijn van het muzikale paasevenement op Witte Donderdag 14 april vanuit de Achterhoek. Met Ruud de Wild als verteller is de cast voor 2022 compleet.

Paasverhaal ook op NPO Radio 2
De eeuwenoude vertelling van The Passion is vandaag de dag nog steeds actueel en herkenbaar. Kro-Ncrv vindt het belangrijk dat dit universele verhaal over liefde en hoop toegankelijk is voor iedereen. Daarom is het paasverhaal niet alleen om 20.30 uur live op tv te volgen, ook radioluisteraars kunnen het verhaal beleven via de audiodescriptie die deejay Wouter van der Goes op NPO Radio 2 geeft. Voor slechthorenden wordt het verhaal door een gebarentolk vertaald op NPO 1 Extra. Op deze manier heeft iedereen op hetzelfde moment dezelfde ervaring. [RadioWereld.NL]

Foto: Stijn Ghijsen

 

Foto: Stijn Ghijsen