Eerste hoofdrollen KRO-NCRV’s The Passion bekend

Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus) en Sabri Saad El Hamus (Pilatus) spelen de hoofdrollen in The Passion 2022. Om het spannend te maken worden in de komende dagen de andere rollen bekendgemaakt. Dit jaar komt het grootste muzikale paasevenement live op NPO 1 vanuit Doetinchem op Witte Donderdag 14 april uit.

Foto: Stijn Ghijsen

In de twaalfde editie van The Passion staat het thema ‘Alles komt goed?!’ centraal, waarbij wordt ingehaakt op herkenbare maatschappelijke onderwerpen. Dat gebeurt dit jaar vanuit de Achterhoek in Doetinchem.

Paasverhaal voor iedereen
Kro-Ncrv vindt het belangrijk dat dit universele verhaal over liefde en hoop verteld blijft worden en iedereen aanspreekt – jong, oud, gelovig of niet. Het verhaal blijkt vandaag de dag nog steeds actueel volgens de omroep.

Om het paasverhaal voor iedereen toegankelijk te maken, is gekozen voor een gevarieerde cast en muziekhits en wordt de komende editie weer voorzien van audiodescriptie en een gebarentolk.

Vorig jaar werden voor het eerst Engelstalige nummers vertaald in het Nederlands. Deze toevoeging werd goed ontvangen door de kijkers en leverde ook een nummer 1 hit op. Ook dit jaar zullen internationale hits niet ontbreken. Liedjes van Marco Borsato zijn dit jaar niet meer te horen.

Deze editie is nog steeds zonder publiek, want tijdens de start van de productie waren er nog veel onzekerheden voor de productie van grote evenementen. Daarom heeft de omroep in een vroeg stadium met producent Mediawater en de gemeente Doetinchem moeten besluiten om geen publiek uit te nodigen tijdens de live-uitzending van The Passion. [RadioWereld.NL]