Jeroen Kijk in de Vegte wordt acteur in kerstfilm

Jeroen Kijk in de Vegte zal zijn radiomicrofoon binnenkort tijdelijk inruilen voor een koninklijke scepter, want de NPO Radio 2-deejay en bekende stem van RTL Boulevard zal te zien zijn als koning Melchior in de film “De Grote Kerstfilm: Het Verhaal van Driekoningen“.

Foto: Still Facebook

De kerstfilm gaat half december in première. “De Grote Kerstfilm: Het Verhaal van Driekoningen” zal ook te zien zijn in Paleis Het Loo, dat een prominente rol speelt. Het verhaal draait om de drie wijzen uit het oorspronkelijke kerstverhaal, die per ongeluk door de tijd reizen en in het jaar 2023 belanden.

Kijk in de Vegte over zijn debuut: “Acteren brengt voor mij een compleet nieuwe ervaring met zich mee. Het is voor mij een ware eer om in de huid van een van de drie wijzen te kruipen. Dit verhaal is fantastisch om te vertellen, en ik kijk reikhalzend uit naar het uiteindelijke resultaat.

De rollen van de andere twee wijzen worden vertolkt door Kenneth Herdigein en YouTuber Teun Peters. Verder zullen bekende gezichten zoals Tygo Gernandt, Kim-Lian van der Meij en Josje Huisman grote rollen op zich nemen. De film is een initiatief van Stichting Het Grote Verhaal. Deze heeft als doel om verhalen uit de Bijbel op een moderne manier toegankelijk te maken voor een groter publiek. [RadioWereld.NL]