Zoek
Sluit dit zoekvak.

Qmusic meest beluisterde zender online in maart, Grand Prix Radio in de top 10

Qmusic was in maart het meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de vernieuwde Streaming Audio cijfers van het NLO. Het station had ruim 300.000 meer streamstarts dan in februari.

In maart werd de stream van Qmusic gemiddeld 1,98 miljoen keer gestart. Sinds dit jaar worden de stations niet meer gerangschikt op gemiddeld aantal actieve streams (Gaas), maar op gestarte sessies per week (Gs). Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend.

Maar ook als gekeken wordt naar Gaas, dan staat Qmusic met gemiddeld 22.585 actieve streams tussen 28 februari en 3 april bovenaan.

Ook NPO Radio 1 blijft dankzij de oorlog in Oekraïne met ruim 1,91 streamstarts populair. Radio 538 blijft derde. Radio 10 60s & 70s Hits blijft op plek 15 het meest gestreamde themakanaal op internet.

Grand Prix Radio
Een flinke stap naar boven maakt Grand Prix Radio: van 87 naar 8. Het aantal streamstarts steeg naar 586.609, ruim 70 keer zoveel als een maand eerder. Veel Formule 1 fans gebruiken Grand Prix Radio tijdens de formule 1 wedstrijden als alternatief voor het commentaar van Viaplay of F1 TV. Grand Prix radio zendt namelijk als vertrouwd het commentaar van Olav Mol uit.

Tekst gaat verder onder de tabel

Radio Gelderland is op plek 29 de best beluisterde regionale publieke zender op internet, op de voet gevolgd door Omroep Brabant.

In totaal werden de 113 gemeten radiostations bijna 18 miljoen keer gestart en waren er gemiddeld 188.925 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 106 minuten. [RadioWereld.NL]