Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Veronica lanceert de Streaming Top 1500

Radio Veronica staat van 11 tot en met 17 april in het teken van de nieuwe lijst: ‘Streaming Top 1500’. Dit is een lijst met de meest gestreamde Veronica klassiekers. Dit zijn platen die er al waren toen het streamingtijdperk rond 2010 startte en die nog dagelijks in persoonlijke playlists gespeeld worden. Het is de eerste keer dat een Nederlandse radiozender door middel van streamingcijfers een klassiekerslijst samen heeft gesteld.

Waar Bohemian Rhapsody in 2021 net niet de top 3 wist te behalen in ‘De Top 1000 Allertijden’ van Radio Veronica, is het legendarische nummer in de ‘Streaming Top 1500’ de onbetwiste winnaar met ruim 1,7 miljard streams alleen al op Spotify. Queen is tevens de meest genoteerde artiest in de lijst, met maar liefst vier plekken in de top 20. De Britse rockband verslaat daarmee met gemak The Beatles en The Rolling Stones.

Streaming Top 1500 Top 10

01 – Queen – Bohemian Rhapsody
02 – The Killers – Mr. Brightside
03 – Oasis – Wonderwall
04 – Eminem – Lose Yourself
05 – Queen – Don’t Stop Me Now
06 – Journey – Don’t Stop Believin’
07 – Coldplay – The Scientist
08 – Queen – Another One Bites the Dust
09 – Nirvana – Smells Like Teen Spirit
10 – Linkin Park – In the End

Verrassende noteringen
Ook Coldplay’s ‘The Scientist’ is volgens de radiozender een verrassende binnenkomer in de top 10. Waar in stemlijsten vaak voor ‘Fix You’ wordt gekozen, gaat de streamer voor een alternatieve keuze. Dat uit zich ook in de nummer twee, ‘Mr. Brightside’ van The Killers, die in ‘De Top 1000 Allertijden’ op nummer 227 staat. De hoogste notering van AC/DC is voor de rockclassic ‘Back in Black’ op de 23ste plek. Een track die nooit een hit was voor de Australische band, maar wel twee plaatsen hoger eindigt dan ‘Highway to Hell’.

Het is een mooi lijstje geworden. We wilden weten of de Veronica klassiekers, die er al waren toen streamen de standaard werd, er nog een beetje toe doen. En zo te zien doen ze dat. Maar in een heel andere volgorde dan we verwacht hadden. Daarom hebben we er maar een extra lange lijst van gemaakt”, aldus deejay en zendermanager Rob Stenders.

Foto: Still Radio Veronica

George Baker hoogste Nederlandse notering
De hoogste Nederlandse notering is voor George Baker met ‘Little Green Bag’ (666). Hij laat daarmee andere internationale successen van Nederlandse bodem, zoals ‘Radar Love’ van Golden Earring (721) en ‘Venus’ van Shocking Blue (1042) achter zich.

De lijst start op maandag 11 april om 12:00 uur, gaat ruim zes dagen lang 24 uur per dag door en eindigt op zondag 17 april rond 18:00 uur. [RadioWereld.NL]