‘Zelensky: President in Oorlogstijd’ een portret uit van de Oekraïnse leider

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky sprak onlangs de Tweede Kamer toe. Wie is de man die vanaf de dag dat Rusland Oekraïne binnenviel, alle ogen op zich gericht heeft? BnnVara zendt op zondag 10 april een tv-portret uit van de Oekraïnse president, een portret dat eerder werd vertoond door tv-zenders ARD en Arte.

Foto: Still NPO

Zelensky: President in Oorlogstijd’ probeert antwoord te geven op de vraag: wie is hij en waar staat hij voor? De film vertelt zijn levensverhaal, hoe hij zonder enige politieke ervaring werd verkozen tot president en hoe hij uitgroeide tot een internationale symbool van standvastigheid.

‘Zelensky: President in Oorlogstijd’ is op zondag 10 april om 20.20 uur te zien op NPO 2. [RadioWereld.NL]

Bekijk hieronder de toespraak van President Zelensky aan de Tweede Kamer.