Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘In the dark’ in april meest gespeeld op de Nederlandse radio

‘In the dark’ van Purple Disco Machine & Sophie and the Giants was in april het meest gedraaid op de Nederlandse radio. Met bijna 740 ‘plays’ staat de track op de nummer 1 positie in de Airplay Top 20 van april. Dit blijkt uit data van SoundAware.

Foto: Pixabay

De hit ‘In the dark’ komt al in de eerste maand van dit jaar uit en gaat, net zoals de vorige samenwerking – monsterhit ‘Hypnotized’ – van de Duitse producer Purple Disco Machine en de Britse Sophie and the Giants als een trein in de hitlijsten.

Na een tweede positie in de Airplay Top 20 van maart heeft de gelegenheidsformatie nu de koppositie te pakken. Nummer twee van april is voor George Ezra met ‘Anyone for you’. De nummer drie is voor de voormalige nummer 1: Ed Sheeran met ‘Overpass graffiti’.

Andere Airplay
De Airplay Top 20 wordt elke maand samengesteld door SoundAware met airplay data van alle landelijke commerciële en publieke radiostations in Nederland. Daarnaast kijkt het monitoringsbedrijf ook de naar de regionale en Vlaamse stations. Hier blijkt elke maand dat er een groot verschil is tussen de verschillende ‘gebieden’.

Bij de commerciële zenders staat hetzelfde nummer op 1 als in de landelijke Airplay Top 20, ‘In the dark’. Bij de publieken staat de Utrechtse hitmachine Rondé, met hun laatste plaat: ‘Love myself’. Regionaal is de nummer 1 positie ook voor een Nederlands product: Suzan & Freek met nieuwe single: ‘Honderd keer’. In België kwam ‘Anyone for you’ van George Ezra in april het meest voorbij op de radio. [RadioWereld.NL]

SoundAware Airplay top 20 april