Search
Close this search box.

Anniko van Santen presenteert tv-show over dementie

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie, waardoor zij zichzelf en hun herinneringen kwijtraken. Daarom komt AvroTros met ‘Herinneringen voor het leven – stop dementie’. Vanuit het Nederlands Openluchtmuseum vraagt de omroep aandacht voor de enorme impact van deze hersenziekte. Het koesteren van herinneringen staat centraal in het programma dat op 29 juni op tv te zien is.

Foto: Ruud Baan

In de uitzending op 29 juni om 20.30 uur op NPO 1 zijn persoonlijke portretten te zien van mensen die met dementie te maken hebben.

Daarin spreekt Anniko van Santen ook met mensen met dementie en hun familieleden. Ook is er een arts aanwezig in de studio die meer vertelt over de verschillende vormen van dementie. Zij vertelt wat de signalen zijn en wanneer je je zorgen moet maken als een geliefde of familielid steeds vaker iets vergeet.

Anniko van Santen: “Bij AvroTros hebben we een lange geschiedenis met het maken van programma’s zoals Herinneringen voor het leven – stop dementie. Programma’s met liefde en oog voor de patiënten en familieleden, maar ook voor medici en onderzoekers die er alles aan willen doen om bijvoorbeeld een medicijn of behandeling te ontwikkelen. Ik hoop dat we met dit programma opnieuw kunnen aansluiten bij die traditie en dat ik mee kan helpen om duidelijk te maken hoe belangrijk steun voor onderzoek is.” [RadioWereld.NL]