NPO-baas Frederieke Leeflang beveiligd na dreiging

Frederieke Leeflang, bestuursvoorzitter  van de publieke omroep, wordt sinds kort ook beveiligd na diverse bedreigingen die zij recent heeft ontvangen. Dit bevestigt Leeflang via haar woordvoerder aan de makers van de mediapodcast Koster & Van Dijk bij BNR Nieuwsradio.

Foto: NPO

De bestuursvoorzitter  wordt al een tijdje beveiligd vanwege bedreigingen. Volgens BNR worden deze bedreigingen ook bevestigd door andere bronnen bij de NPO aan BNR en komen ze uit de hoek van sympathisanten van omroep Ongehoord Nederland.

Ongehoord Nederland zegt volgens BNR geen weet te hebben van de achtergrond van de mensen die de bedreigingen hebben geuit. “Ons is niets bekend van mogelijke dader(s) of de achtergronden van de afzender(s). Als Ongehoord Nederland nemen we scherp afstand van iedere bedreiging, fysiek zowel als verbaal, naar journalisten of mensen werkzaam in de media.”

Sancties
De nieuwe publieke omroep Ongehoord Nederland is niet blij met het rapport van ombudsman Margot Smit. Hierdoor wil de de NPO sancties aan de nieuwe omroep ON opleggen, omdat de journalistieke code van de NPO zou zijn geschonden.

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma is niet blij met deze situatie. Op Twitter laat hij weten nog voor het zomerreces een debat in de Tweede Kamer te willen voeren over de persveiligheid in Nederland. [RadioWereld.NL]