BNR Nieuwsradio presentator Art Rooijakkers nog steeds afwezig

Presentator Art Rooijakkers is nog steeds niet te horen op de landelijke zender BNR Nieuwsradio. De presentator heeft al een tijdje problemen met zijn stembanden, waarvoor hij meerdere keren onder het mes is geweest.

Foto: RadioWereld.NL

Bij de presentator werd vorig jaar een poliep ontdekt op zijn stemband, waardoor hij het rustiger aan moest doen. Hierdoor kan hij zijn dagelijkse radioprogramma ‘BNR’s Big Five’ op BNR nog steeds niet presenteren. Op dit moment wordt het gepresenteerd door Diana Matroos en Paul van Liempt. Daarnaast is hij ook even niet te zien in het tv-programma ‘B&B Vol Liefde’.

Dit is overigens de tweede keer dat hij in korte tijd noodgedwongen zijn radiowerk moet neerleggen. Vorig jaar september kampte Rooijakkers ook al met dit probleem.

De presentator schrijft op Instagram: “Vanwege hardnekkige stemband-problemen ben ik de afgelopen maanden drie keer onder het mes geweest. (Gelukkig ga ik vrij goed op de narcose…) Na elke operatie moest ik een tijdje stemrust houden waardoor ik nu in totaal zo’n 75 dagen in stilte heb doorgebracht.

En ook lastig qua werk. Een presentator zonder stem, daar heb je niet zoveel aan. En dus ben ik al een hele poos niet te horen op BNR Nieuwsradio en heb ik voor RTL ‘B&B Vol Liefde’ (en enkele andere programma’s) niet kunnen opnemen”, schrijft Rooijakkers. “Ik heb regelmatig controles en het lijkt voorzichtig de goeie kant op te gaan. De arts heeft er vertrouwen in. Dat zijn hoopvolle berichten na de afgelopen periode.” [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten