Art Rooijakkers na 10 maanden terug op BNR Nieuwsradio

Art Rooijakkers was maandagochtend na 10 maanden afwezigheid weer te horen op BNR Nieuwsradio. Wegens stemproblemen moest de presentator lange tijd verstek laten gaan. “Ik mag weer aan het werk en daar ben ik ontzettend blij mee”, aldus Rooijakkers op BNR. 

Foto: RadioWereld.NL

Een paar maanden geleden had ik me niet kunnen indenken dat ik hier nu zou staan bij jullie en toch voelt het heel vertrouwd“, vervolgt de presentator.

De stemproblemen van Rooijakkers begonnen al in 2021, waardoor hij geopereerd werd aan een poliep en gedwongen rust moest nemen. Aanvankelijk leek hiermee het probleem opgelost, maar begin dit jaar staken de stemproblemen opnieuw de kop op, waarna hij wederom gedwongen rust moest nemen.

Het bleek dat Rooijakkers last had van een hardnekkige granuloom, een zwelling op een stemband. Hierdoor moest de presentator in totaal vier keer onder het mes. Bovendien mocht hij lange tijd zijn stem geheel niet gebruiken.

Nadat drie operaties mislukt waren, leek de arts steeds minder vertrouwen te hebben in een goede afloop. Hetgeen toch wel voor de nodige paniek zorgde bij Rooijakkers. Pas na verdere studie en een gesprek met de Amerikaanse dokter die zanger John Mayer van zijn zeer hardnekkige granuloom heeft genezen, lukt het bij de vierde operatie om de zwelling succesvol weg te snijden.

Eind september meldde Rooijakkers dat zijn stemproblemen voorbij waren en dat hij weer werk mocht gaan inplannen. Maandagochtend betekende dat zijn terugkeer op BNR. Ook de rest van de week presenteert hij weer ‘BNR’s Big Five’ tussen 10 en 11 uur. [RadioWereld.NL]

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Art Rooijakkers (@artrooijakkers)