‘In the dark’ ook in mei meest gespeeld op de radio

Het nummer ‘In the dark’ van Purple Disco Machine & Sophie and the Giants is voor een tweede maand op rij de meest gedraaide track op de Nederlandse radio. Met bijna 700 ‘plays’ staat de track op de nummer 1 positie in de Airplay Top 20 van mei, blijkt uit data van SoundAware.

Foto: Pixabay

De hit van de Duitse producer in samenwerking met de Britse band blijft populair in ons land en staat ook in mei op een eerste plaats in de Airplay Top 20. Deze chart wordt maandelijks samengesteld door SoundAware en is gebaseerd op de airplay op de Nederlandse radio. Ook de tweede positie is dezelfde als in april: George Ezra met ‘Anyone for you’. Plek drie is in mei voor Camila Cabello en Ed Sheeran met ‘Bam Bam’.

Andere Airplay
Naast de airplay Top 20 met data van alle landelijke commerciële en publieke radiostations in Nederland, kijkt samensteller SoundAware ook naar de regionale en Vlaamse stations. Hier blijkt elke maand dat er een groot verschil is tussen de verschillende ‘gebieden’. Bij de commerciële zenders ziet SoundAware dezelfde nummer 1 als in de landelijke Airplay Top 20, ‘In the dark’. Bij de publieken staat de rockers van Son mieux met ‘Multicolor’ (niet terug te vinden in de landelijke top 20). Regionaal is de nummer 1 positie, net zoals vorige maand, voor Suzan & Freek met hun nieuwe single: ‘Honderd keer’. En bij onze zuiderburen kwam ‘As it was’ van Harry Styles in mei het meest voorbij op de radio. [RadioWereld.NL]