Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rob van Someren: “Houdbaarheidsdatum programma is niet aan jezelf”

De wisselingen bij verschillende radiozenders maken Rob van Someren niet meer nerveus. Dit zegt de middagdeejay van Radio 10 in een interview met De Telegraaf. “Het enige wat ik kan doen is mijn stinkende best. De houdbaarheidsdatum van een programma is niet aan jezelf.

Foto: video still Youtube

Van Someren maakte zelf mee hoe hij in 2014 na 11 jaar aan de kant geschoven werd door Radio Veronica, omdat hij niet meer in de nieuwe programmering zou passen.

Inmiddels is de deejay al weer ruim zeven jaar in de middag op Radio 10 te horen, waar het tot de best beluisterde radioprogramma’s behoort. “Het is een voorrecht dat mensen ons radioprogramma deel laten uitmaken van hun dag.”

Wel is het luistergedrag de afgelopen jaren veranderd. “Maar wat Spotify of Apple music niet kunnen, is sfeer creëren. Daarom houd ik vast aan interactie met de luisteraars.” Dta gebeurt niet alleen tijdens zijn programma, maar ook daarbuiten. Zaterdag organiseert Somertijd daarom weer de jaarlijkse Reanimatiedag, terwijl ook de Somertijd-barbecue weer in aantocht is. [RadioWereld.NL]