‘Bam Bam’ favoriete zomerhit van 2022 bij Sky Radio (Update)

‘Bam Bam’ van Camila Cabello en Ed Sheeran is bij Sky Radio verkozen tot dé zomerhit van 2022. Het nummer komt nieuw binnen in de ‘Summer Top 101’ en staat gelijk op de hoogste positie. Cabello en Sheeran nemen de koppositie over van Master KG ft. Nomcebo. ‘Jerusalema’ is dit jaar op plek 5 te vinden.

‘Bam Bam’ werd in maart dit jaar uitgebracht en komt gelijk nieuw binnen als nummer 1 van de Sky Summer Top 101. Dat Cabello en Sheeran hiermee nu al een zomerhit te pakken hebben is vrij bijzonder, vertelt Uunco Cerfontaine – Radio Director van Sky Radio: “Een zomerhit komt vaak wat later in het seizoen, wanneer vakantiegangers hun favoriete zomermuziek mee naar huis nemen vanaf hun vakantiebestemming. Maar alles waar Ed Sheeran bij betrokken is, verandert in goud: hij had afgelopen kerst met Elton John al dé kersthit en nu samen met Camila Cabello ook dé zomerhit. Hij kan echt alles en is de superster van deze eeuw.

Ook nieuw dit jaar is Willly William met de bekende sample van Guru Josh met Infinity.

Nederlands’ favorieten met een Spaans tintje
In totaal hebben tien Nederlandse artiesten een plekje veroverd in de hitlijst, waaronder de Vengaboys met ‘We’re going to Ibiza’ (35), Armin van Buuren ft. Josh Cumbee met ‘Sunny Days’ (31) en Rolf Sanchez ft. Emma Heesters met ‘Pa Olvidarte’ (53). Als hoogst genoteerde Nederlandstalige hit staat op nummer 8 – net als vorig jaar – het nummer ‘Zoutelande’ van BLØF ft. Geike Arnaert.

Enrique Iglesias komt net als vorig jaar als meest genoteerde artiest uit de bus. Met nummers als ‘Bailamos’ (65), ‘Duele El Corazon’ (12) en ‘El Perdon’ (16) brengt de Spaanse zanger de Sky luisteraar het hoofd op hol. Rolf Sanchez, die op 21 juni de stemperiode voor de Sky Summer Top 101 opende, komt met ‘Darte un Beso’ de lijst binnen op nummer 34.

De Sky Radio Summer Top 100 is vrijdag (8 juli) van 9 tot 18 uur te horen op de non-stop zender. [RadioWereld.NL]

De Top 10 van de Sky Radio Summer Top 101
1. Bam Bam – Camila Cabello en Ed Sheeran
2. Summer of 69 – Bryan Adams
3. Despacito – Luis Fonsi ft. Daddy Yankee
4. Cover Me In Sunshine – Pink ft. Willow Sage Hart
5. Jerusalema – Master KG ft. Nomcebo
6. Club Tropicana – Wham
7. Trompeta – Willy William
8. Zoutelande – Blof ft. Geike Arnaert
9. Lambada – Kaoma
10. Summer Jam 2003 – Underdog Project