Marieke Elsinga stopt met RTL Boulevard

Marieke Elsinga heeft vrijdagavond aan het einde van het RTL Boulevard laten weten te stoppen met de presentatie van het tv-programma.  Na vijf jaar, eerst als reporter en daarna als presentatrice, wil ze andere dingen doen bij RTL en zich concentreren op de ochtendshow bij Qmusic.

Foto: Qmusic

Dit was mijn allerlaatste RTL Boulevard. Ik heb besloten om te stoppen“, vertelde Marieke vrijdagavond aan het einde van de uitzending.

Ik maak ook heel graag nog andere programma’s bij RTL. Daarnaast doe ik ook de ochtendshow bij Qmusic. Andere programma’s maken dat komt er niet altijd van. Dus ik ga mijn vleugels uitslaan. (…) Met pijn in mijn hart.” Marieke gaat het presenteren van het programma erg missen. Luuk Ikink voegt eraan toe: “We hebben zo’n mooie tijd gehad.

Eerder dit jaar liet Elsinga in een interview met podcast De Broadcast weten dat de ochtendshow op Qmusic en RTL Boulevard presenteren ‘een pittige combinatie’ is, waarvan ze zich afvroeg he lang ze het nog vol zou houden. In april legde ze daarom al voor ruim een maand al haar werkzaamheden voor radio en tv stil.

Naast Elsinga is binnenkort ook Frank Dane minder vaak als presentator van RTL Boulevard te zien. Hij presenteert vanaf eind augustus de middagshow op Radio 538. [RadioWereld.NL]