Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 4 zoekt favoriete buitenkunstwerk van Nederland

Het radioprogramma ‘De Ochtend van 4‘ houdt opnieuw een verkiezing van het favoriete kunstwerk in de Nederlandse openbare ruimte. Presentatrice Margriet Vroomans gaat dagelijks van 7.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 4 op zoek naar beelden, muurschilderingen, rotondekunstwerken en landschapskunst.

Het ontbijtprogramma op NPO Radio 4 wil weten welke kunstwerken in de open lucht mensen het meest ontroeren, blij maken, verbazen of juist aan het lachen maken.

Van maandag 11 juli tot en met zondag 14 augustus deelt Vroomans de aanbevelingen van luisteraars in haar radioprogramma. Aan het eind van elke week wint één kunstwerk. Van maandag 15 augustus t/m vrijdag 19 augustus strijden de regiowinnaars in deze tweede editie van de buitenkunstwerkverkiezing met elkaar om de titel van favoriete kunstwerk in de Nederlandse openbare ruimte.

Welk kunstwerk tot mooiste van Nederland wordt verkozen is te horen in de radio-uitzending van zondag 28 augustus en de dag erna te zien in de eerste aflevering van het lifestyleprogramma BinnensteBuiten op maandag 29 augustus om 19.05 op NPO 2. [RadioWereld.NL]