Dit is de #1 in ‘De Zomer Top 538’

Radio 538 viert deze week de warme temperaturen met ‘De Zomer Top 538’. Dit is een muzieklijst met de grootste zomerhits van 2022 samengesteld door luisteraars de radiozender met hulp van 538. Het nummer ‘Trompeta’ van Willy William is verkozen tot dé ultieme zomerhit van 2022.

‘Trompeta’ moest volgens de Franse producer en zanger William een nummer worden waarbij mensen zich goed zouden voelen tijdens het stappen, oftewel: een vrolijk nummer. Volgens Radio 538 is dat zeker gelukt “want ‘Trompeta’ is niet meer weg te denken van de radio en immens populair onder de luisteraars van Radio 538. ‘Trompeta’ is tevens de hoogste binnenkomer in ‘De Zomer Top 538′.”

De Top 10 van de Zomer Top 538:
1 – Willy William – Trompeta
2 – The Underdog Project – Summer Jam 2003
3 – Wildstylez ft. Niels Geusebroek – Year Of Summer
4 – Luis Fonsi ft. Daddy Yankee – Despacito
5 – James Hype & Miggy Dela Rosa – Ferrari
6 – Lucenzo ft. Don Omar – Danza Kuduro
7 – DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince – Summertime
8 – La Fuente – I Want You
9 – Justin Wellington ft. Small Jam – Iko Iko (My Bestie)
10 – O-Zone – Dragostea Din Tei

Meest populair
Natuurlijk staan er meer zomerhits in ‘De Zomer Top 538’, zoals ‘Despacito’ van Luis Fonsi ft. Daddy Yankee en ‘Danza Kuduro’ van Lucenzo ft. Don Omar, maar ook hits van David Guetta, Enrique Iglesias, Sean Paul en Dua Lipa kunnen niet ontbreken. Zij zijn de artiesten met de meest genoteerde hits in de lijst. Het nummer ‘Year Of Summer’ van Niels Geusebroek staat op plek nummer twee in de lijst en is daarmee de hoogste genoteerde Nederlandse act. ‘Ik ga Zwemmen’ van Mart Hoogkamer, is de hoogst genoteerde Nederlandstalige track. De #1 van vorige jaar, ‘Early In The Morning’ van Kris Kross Amsterdam, Shaggy & Conor Maynard, zakt naar plaats 13.

Verschillende talen
Na Engels is Spaans de meest voorkomende taal in ‘De Zomer Top 538’. Maar liefst 40 hits worden in het Spaans gezongen. Andere talen die veel voorkomen in de lijst zijn Frans, Duits, Italiaans, Portugees, maar ook Roemeens, Jamaicaans en drie Afrikaanse talen zijn te vinden in de lijst. Radio 538 staat vijf dagen in het teken van summerhits. De ontknoping is vrijdag tussen 13.00 en 14.00 uur. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten