Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vlaanderen: Joe start met duo-presentatie na 10 uur

Joe is dinsdag (16 augustus) in Vlaanderen gestart met de najaarsprogrammering. Opvallend is dat het station er voor gekozen heeft om duo-presentatie na 10 uur door te zetten in de programmering.

Voorheen werd tijdens de ‘office hours’ (10-16 uur) ingezet op maximaal muziek en korte presentaties door één deejay. Maar sinds dinsdag is op Joe na 10 uur een duo te horen. Na de ochtendshow met Sven Ornelis en Anke Buckinx zijn namelijk Heidi van Tielen en Bart-Jan Depraetere te horen met ‘Soulmates’.

Het gloednieuwe duo vuurt vanaf dinsdag de beste soul, disco, funk en happy popsongs af op de luisteraars. “Voortaan horen de luisteraars niet één maar twee duo’s in de voormiddag bij Joe. Sven & Anke houden de luisteraars gezelschap wanneer ze uit hun bed rollen. Bart-Jan en ik zijn dan weer hun nieuwe soulmates tot aan de lunch”, vertelt Van Tielen.

Het duo gaat in Soulmates ook elke week op zoek naar ‘Het Slimste Bedrijf van Vlaanderen’. Collega’s kunnen in deze dagelijkse quiz samen strijden voor de titel én een drink.

Middag en avond
Depraetere was voorheen in de avond te horen op Joe. Hij wisselt nu van plek met Alexandra Potvin, die voorheen tussen 10 en 12 uur te horen was. Van Tielen was in het verleden op vrijdagavond te horen. Naast Soulmates presenteert ze voortaan ook de lunch op Joe, maar dan solo.

Wat hetzelfde is gebleven is dat Carl Schmitz de laatste uren van de werkdag te horen is en Raf van Brussel en Rani de Coninck de luisteraar gezelschap houden tijdens de avondspits.

Vragen, verhalen en dilemma’s over ‘Love, Sex & Drama’ komen voortaan elke donderdag tussen 21 en 23 uur aan bod bij Tess Goossens en sidekick én experte Chloé De Bie.

Weekend
Elke vrijdag tussen 18 en 21 uur opent Jan Bosman het weekend met de beste meezingers in de ’top 2000 Singalong XL’. Daarnaast blijft Bosman de zaterdag- en zondagmiddag verzorgen en blijft Lenke van Olmen de ‘top 2000 Stories’ op zaterdag- en zondagochtend presenteren.

Enkele nieuwe programma’s in het weekend zetten de muziek op scherp. Zaterdag van 18 tot 22 is Potvin te horen in ‘Club Soulmates’ met alleen maar funk, disco en soulmuziek. Op zondag lanceert Joe een nieuwe show ‘Joe Classic Rock’ met de grootste rockers en hun muziek uit de geschiedenis, gepresenteerd door Kris Mannaerts tussen 18 en 21 uur.

Daarnaast staan ook Jelle Cleymans, Ann van Elsen, Evi Geysels, Anne Paulissen en Kenneth Stevens klaar voor het nieuwe radioseizoen. [RadioWereld.NL]