NPO Radio 4 wordt NPO Klassiek

De publieke klassieke zender NPO Radio 4 wijzigt haar naam in NPO Klassiek. Dit staat in de begroting van de NPO over 2023. “De ambitie is zowel lineair als non-lineair een vindplaats te zijn voor iedereen die meer wil ontdekken en proeven van klassieke muziek”, aldus de NPO over de verandering. Wanneer de naamswijziging precies wordt doorgevoerd is niet bekendgemaakt.

Naast dat de naam verandert, wordt er ook aan het muziekformat gesleuteld. “Door vaker bekende, toegankelijke muziekstukken te laten horen probeert NPO Klassiek een breder publiek, wat geïnteresseerd is in muziek zonder verdere voorkennis, te bereiken.

Door de naamswijziging verdwijnt het merk Radio 4 na een slordige 35 jaar uit de ether. Het station zag in 1975 het levenslicht als Hilversum IV. Halverwege de jaren ’80 kreeg het station de naam Radio 4, waarna in 2014 de naam NPO werd toegevoegd. [RadioWereld.NL]