Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Klassiek-radioprogramma Spiegelzaal bestaat 30 jaar

Nog even en dan start het 30ste seizoen van het radioprogramma ‘Spiegelzaal‘, het voorprogramma van ‘Het Zondagochtend Concert‘, dat ook 30 jaar bestaat. Beide klassieke muziekprogramma’s worden vanaf 3 september weer live uitgezonden op NPO Klassiek vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

Foto: AvroTros / Elvin Boer

‘Spiegelzaal’ biedt elke week vanaf 10 uur liveoptredens van uiteenlopende musici en gasten in de gelijknamige concertzaal; tijdens ‘Het Zondagochtend Concert‘ kunnen bezoekers en luisteraars vanaf 11 uur luisteren naar muziek door de beste orkesten en solisten.

‘Spiegelzaal’ is volgens omroep AvroTros, die het programma maakt, een opstapje voor klassieke musici naar de grote(re) podia. Bijvoorbeeld voor pianist Ronald Brautigam, violiste Simone Lamsma en bariton Thomas Oliemans. Bij de eerste uitzending van het 30ste seizoen van het programma keren zij terug op de plek waar het allemaal begon en kunnen zowel publiek als luisteraars genieten van hun liveoptredens.

Tijdens ‘Het Zondagochtend Concert’ spelen violiste Esther Yoo en de philharmonie zuidnederland onder leiding van dirigent Duncan Ward muziek van Glazounov en Dvorák.

Vanaf de allereerste uitzending neemt Hans van den Boom de presentatie voor zijn rekening van zowel Spiegelzaal als ‘Het Zondagochtend Concert’. “De serie is succesvol, niet alleen op radio, maar ook live. De bezoekers vechten nog steeds om een plekje in de Spiegelzaal“, zegt Van den Boom. Naar zijn idee zijn de programma’s zo succesvol, omdat ze toegankelijk en laagdrempelig zijn. “Voor veel mensen is het bijwonen van de concerten ook een heerlijk begin van de zondag.” [RadioWereld.NL]