Search
Close this search box.

Wat zijn de beste Nederlandstalige liedjes?

Steeds meer mensen vinden Nederlandstalige nederpop muziek leuk om te horen. Daarnaast zingen mensen ook graag mee met smartlappen uit het verleden. Van Wim Sonneveld, Boudewijn de Groot of Doe Maar en van André Hazes en De Jeugd Van Tegenwoordig tot S10 en Flemming.

Maar wat zijn volgens het publiek de beste Nederlandstalige nummers aller tijden? Vanaf deze week kan iedereen via www.nposterren.nl stemmen op hun favoriet voor de Nederlandstalige Top 1000.

Week van de Nederlandstalige Top 1000

Hoe de lijst eruit komt te zien en wat door de luisteraar wordt benoemd tot beste Nederlandstalige lied, is van 3 tot en met 7 oktober te horen in de Top 1000 op Sterren NL Radio en te zien op NPO 1 Extra.

Emilie Sleven, presentatrice van Hart voor Muziek: “Iedereen heeft wel een Nederlandstalige liedtekst die persoonlijk aanspreekt om wat voor reden dan ook, iedereen voelt iets bij muziek. Deze liedjes horen bij onze cultuur en maken ons wie we zijn.” Jan Paparazzi, presentator van Sterren NL Radio: “En dat erfgoed cultiveren we al jaren en dat willen we met de Nederlandstalige Top 1000 nog vele jaren blijven doen.” [RadioWereld.NL]