Search
Close this search box.

Verkeersinformatie na 2,5 jaar terug op 3FM

NPO 3FM is maandag na 2,5 jaar weer gestart met het doorgeven van verkeersinformatie. Overdag is er in elk geval na het nieuws op de hele uren een overzicht van de grootste verkeersproblemen te horen. In sommige programma’s ook op de halve uren. De informatie wordt geleverd door de ANWB, maar wordt nu gelezen door de deejays zelf.

Het opnieuw opnemen van verkeersinformatie in de programmering maakt deel uit van de vernieuwingen die ingezet zijn bij 3FM.

In april 2020 besloot 3FM opeens de verkeersinformatie te schrappen, waarmee een einde kwam aan service die 45 jaar lang te horen was op de publieke popzender.

In de jaren ’70 was de verkeersinformatie voornamelijk te horen aan het einde van de nieuwsbulletins en werden de berichten door het ANP voorgelezen. Later werd het programma op Hilversum 3 ook op de halve uren en tussendoor onderbroken voor de verkeersinformatie. Hilversum 3 werd zelfs enige tijd gepromoot als dé radiozender voor actuele verkeersinfo. Later nam Radio 1 de rol over van hoofdverkeerzender bij de landelijke publieke radio.

Halverwege de jaren ’80 nam de verkeerspolitie in Driebergen de bulletins op de halve uren over op Radio 3, alsmede de belangrijke meldingen als spookrijders tussendoor. Het ANP bleef de berichten voorlezen na het nieuws op de hele uren. In 1998 ging de ANWB met eigen lezers alle verkeersbulletins op 3FM verzorgen. [RadioWereld.NL]