Freddie en Michael het vaakst in Joe 70s & 80s Top 1000

Joe 70s & 80s is maandag gestart met het uitzenden van de 1000 beste hits uit de jaren ’70 en ’80. Van Abba tot George Michael en van Prince tot Queen, alle grote namen komen voorbij. De Joe 70s & 80s Top 1000 is tot en met 29 oktober te horen. Een overzicht van de complete lijst is na te lezen op Joe.nl.

‘Bohemian Rhapsody’ van Queen staat op de eerste plaats van de eerste Joe Top 1000, gevolgd door ‘Hotel California’ van Eagles en ‘Africa’ van Toto.

Meeste noteringen
Een van de absolute favorieten is Abba, die maar liefst 23 keer genoteerd staat in de lijst. De teller van Queen staat ook op 23, maar met ook nog de solotrack ‘Barcelona’ van Freddie Mercury, staat de zanger er 24 keer in.

Michael Jackson is ook bepalend in de lijst, met 18 solo-noteringen. Daarnaast staat hij er met The Jackson 5/The Jacksons ook nog eens 6 keer in, wat samen ook voor 24 noteringen zorgt. De Nederlandse acts die het hoogste plek in de lijst hebben bemachtigd zijn, Anita Meijer met ‘Why Tell Me Why’ (#12) en Golden Earring met ‘Rader Love’ (#22).

Artiesten met 10 of meer noteringen zijn Queen, Michael Jackson, Abba, Madonna, U2, Elton John, Fleetwood Mac, Bruce Springsteen, George Michael/Wham, Phil Collins/Genesis, BeeGees en Billy Joel.

Joe 70s & 80s is in heel Nederland te ontvangen op DAB+ alsmede via internet. [RadioWereld.NL]