SBS6 zoekt nieuw voetbalvolksliedje voor Mart Hoogkamer

Nederland heeft al jaren twee liedjes die veel bij voetbalwedstrijden te horen zijn. Dit zijn ‘Wij houden van Oranje’ van Andre Hazes en natuurlijk ‘Viva Hollandia’ van Wolter Kroes. Toch vindt SBS6 het nodig om een nieuw liedje te zoeken. Het nieuwe voetbalvolksliedje wordt gezonden door Mart Hoogkamer.

Foto: Pixabay

De zanger mag het gaan zingen. Maar wélk lied we dit jaar volgens SB6S6 moeten meezingen, weten we pas na de WK-special van de songwritercompetitie ‘I Want Your Song‘. De eenmalige tv-programma wordt gepresenteerd door Snelle en is op zaterdag 29 oktober live om 20.00 uur te zien op SBS6.

Wat overtreft ‘Wij houden van Oranje’ en ‘Viva Hollandia
In I Want Your Song – de zoektocht naar het nieuwe voetbalvolkslied hebben zes songwriters, speciaal voor deze gelegenheid, een Oranje-lied geschreven. In de studio pitchen ze hun lied één voor één, onder begeleiding van de live band, aan Mart Hoogkamer en het publiek. Welk lied verbroedert, of geeft juist hoop? Met welk lied kunnen we als twaalfde man pal achter Oranje staan? Wat overtreft ‘Wij houden van Oranje’ en ‘Viva Hollandia’?

De kijkers stemmen, net als de fans in de studio, op hun favoriete lied. Toch is het Mart zélf die de uiteindelijke beslissing neemt. De show op SBS6 eindigt met zijn live uitvoering van het winnende lied. [RadioWereld.NL]