‘Co Live!’ terug op de radio bij de Concertzender

Het jazzprogramma ‘Co Live!’ van presentator Co de Kloet is vanaf 7 januari 2023 weer terug op de radio te horen. Dit werd tot en met december vorig jaar uitgezonden door de NTR op Radio 2 Soul & Jazz en was het laatste echte jazzprogramma van de publieke omroep.

‘Co Live!’ gaat na een jaar stilte nu verder bij de Concertzender. Elke zaterdagavond van 21.00 tot 22.00 uur presenteert Co een programma vol jazz en aanverwante stijlen.

Sem de Jongh, directeur van de Concertzender: “Jazz is één van de kurken waar de Concertzender op drijft. Het is soms kwetsbare, en vaak verrassende muziek die deel uitmaakt van de Nederlandse podiumpraktijk. Jazz zal zich altijd blijven vernieuwen, en dat verdient een vaste plek op de radio. We zijn blij dat we, tegen de verdrukking in, ons aanbod kunnen uitbreiden en de luisteraars van Co Live! bij de Concertzender kunnen ontvangen.

Co Live! is inmiddels een bekende titel bij luisteraars die van jazz houden. De Kloet: “Ik vind het geweldig dat de Concertzender een podium biedt voor gekende en nieuwe muziek. Co Live! is een programma met aandacht aan jong en nieuw talent, onder meer dankzij mijn samenwerking met het Prinses Christina Concours, het Laren Jazz Festival en diverse conservatoria. Uiteraard is er ruim aandacht voor nieuwe cd’s. En we willen opnames maken in Nick Vollebregt in Laren, kleine en grote festivals registreren en eigen producties met nationale en internationale solisten en orkesten uitzenden, bijvoorbeeld een serie rond pianisten en het Metropole Orkest met gitaarvirtuoos Steve Vai. Daarover binnenkort meer nieuws.” [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten