Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio 10-presentator Gerard Ekdom presenteert opnieuw The Tribute – Battle of the Bands

Radio 10-ochtenddeejay Gerard Ekdom is weer terug met ‘The Tribute – Battle of the Bands‘. In het tweede seizoen van de muziekcompetitie treden 11 tributebands op: bands die proberen om de hits van hun favoriete artiest tot in perfectie na te spelen. Elke tributeband doet mee met maar één doel: optreden in een uitverkochte Ziggo Dome.

Foto: Still YouTube

Op het affiche van The Tribute – Live in Concert passen echter maar vier namen… Welke tributebands laten hun ultieme muzikale droom in vervulling gaan? The Tribute – Battle of the Bands is vanaf 7 januari 2023 om 20.00 uur te zien op SBS6.

Afvalrace
De competitie start met elf bands: The Neil Diamond Project (Neil Diamond), U2two (U2), Diva Turner (Tina Turner), Californicated (The Red Hot Chili Peppers), MJ History (Michael Jackson), Earth Wind and Fires (Earth Wind & Fire), Dubbel D (De Dijk), Born to Follow (Bon Jovi), Skunk Doe Maar Tributeband (Doe Maar), Bouke and the Elvis Matters Band (Elvis) en St★rman NL – The Dutch David Bowie Tribute (David Bowie).

Elke tributeband probeert om qua sound en stem zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. De optredens worden ook dit seizoen weer beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk – drummer van de Golden Earring -, Angela Groothuizen en Spike, gitarist en zanger van DI-RECT. De presentatie is wederom in handen van Gerard Ekdom.

De vier finalisten winnen een optreden tijdens The Tribute – Live in Concert in de Ziggo Dome op zaterdagavond 22 april 2023. Begin dit jaar won Queen must go on de eerste editie en mocht daarom een uur lang optreden in de Ziggo Dome. [RadioWereld.NL]